(VIDEO) AMERIČKI VOJNI PILOTI OČAJNI: Kako da ratujemo sa Rusima kad i ne vidimo njihove lovce Su-30 i Su-35! Njihovim mukama tu nije kraj!
Foto: Youtube/Printscreen

nemoćni u siriji

(VIDEO) AMERIČKI VOJNI PILOTI OČAJNI: Kako da ratujemo sa Rusima kad i ne vidimo njihove lovce Su-30 i Su-35! Njihovim mukama tu nije kraj!

Planeta -

Američki vojni piloti, čak i oni koji upravljaju lovcima pete generacije F-22 Raptor, frustrirani su jer ne mogu blagovremeno da otkriju i prate ruske lovce Su-30 i Su-35 u Siriji.

Jedan od komandira eskadrile u avio-bazi Al-Dafra u Ujedinjenim Emiratima rekao je za američki avijatičarski nedeljnik “Aviejšn vik”, da se američki piloti uvek iznenade kada se pored njihovih aviona u vazdušnom prostoru Sirije pojave ruski lovci.

Neimenovani pilot je objasnio da se takva „iznenađenja“ dešavaju zato što F-22 ne raspolaže kompletima senzora za otkrivanje i identifikaciju tuđih aviona u noćnim uslovima.

"Pokušavamo da sa ruskim pilotima uspostavimo vezu preko specijalnih kanala, ali oni ne odgovaraju", požalio se američki oficir.

Piloti F-22 raptora imaju još jedan problem, oni nemaju mogućnost da preko taktičkog sistema Link 16 drže vezu sa komandnim centrom, već moraju o onome što vide izveštavaju preko toki-vokija.

Jedna od primedbi je da nemaju pokazivače cilja instalirane na vizirima svojih kaciga. Možda je ipak najindikativnije što priznaju da ono sa čime se suočavaju u vazdušnom prostoru Sirije iziskuje brže donošenje odluka nego što je trenutni standard u američkoj vojnoj avijaciji.

Pentagon i načelnika Komiteta štabova posebno brine, a za to nema ni brzog ni lakog rešenja, što je rat u Iraku i Siriji pokazao da skupi stelt-omotač, koji bi najboljim američkim avionima trebao da obezbedi radarsku “nevidljivost”, na bliskoistočnom suncu gubi svojstva i "nevidljivu moć", i dodaju da stelti ne prija ni tamošnji pesak.

Sve ovo samo je deo istine o problemima sa kojima se Amerikanci suočavaju. A zbog svega što mogu Rusi sa svojim Su-30 i Su-35

nije ni čudo što su američki piloti deprimirani.

Kurir.rs/http://Vebtribjun

Foto printscreen youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Zašto je MIG 35 bolji od F 35?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track