ŠOKANTNI DETALJI UBISTVA NOVINARKE NA MALTI: Mislili su da su izveli savršen zločin, ali ih je odao ovaj detalj!
Foto: EPA, Foto: EPA

ZABORAVILI SU NA JEDNO

ŠOKANTNI DETALJI UBISTVA NOVINARKE NA MALTI: Mislili su da su izveli savršen zločin, ali ih je odao ovaj detalj!

Planeta -

Džordž Diđorđio, među kriminalcima poznat kao “ic-Ciniz”, isplovio je iz Velike luke u Valeti svojom luksuznom jahtom i čekao na telefonski poziv brata Alfreda. Sve se ovo odigravalo 16. oktobra, na dan ubistva novinarke Dafne Karuane Galicije na Malti.

Oko 50 kilometara dalje, Alfred, poznat kao il-Fulo, zajedno sa 55-godišnjim Vinsentom Muskatom, poznatom kao il-Kohu, istraživali su kretanje novinarke. Alfredov posao je bio da, kad Dafnin auto dođe do određene tačke, pozove svog brata. Džordž bi onda sa jahte poslao SMS kojim bi detonirao eksploziv postavljen pod njen auutomobil. Džordž je poruku trebalo da pošalje sa posebno podešenog mobilnog telefona da im policija ne bi ušla u trag.

Jedini problem bio je to što je samo nekoliko minuta pre nego što je Galicija prošla kroz određenu tačku, shvatio da više nema kredita, što znači da uopšte ne bi mogao da pošalje smrtonosnu SMS poruku. Uzimajući u obzir rizik da bi mogao da propusti ključni poziv svog brata, iskoristio je telefon da pozove lokalnu kompaniju i da dopuni smrtonosni mobilni telefon sa 5 dolara.

Nakon ubistva, ta greška dovela je policijske istražitelje direktno kod ubica. Policija je uspela da locira sve pozive iz tornjeva na putu kojim je Galicija prolazila.

Međutim, iako su po svemu sudeći izvršioci brutalnog ubistva otkriveni, i dalje se postavlja pitanje ko je naručio ubistvo novinarke na Malti.

Kurir.rs/ Thedailybeast.com Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! MUŽ PUCAO U ŽENU NA SRED ULICE! Još jedno porodično nasilje?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track