(VIDEO) UPRKOS SNIMCIMA SAKAŠVILI TVRDI: Nismo napali kulturni centar u Kijevu, to je policijska provokacija
Foto: Printscreen RT

IZVRTANJE

(VIDEO) UPRKOS SNIMCIMA SAKAŠVILI TVRDI: Nismo napali kulturni centar u Kijevu, to je policijska provokacija

Planeta -

KIJEV - Mihail Sakašvili, vođa ukrajinskog opozicionog Pokreta nove snage, izjavio je danas da on nije organizovao zasedu Oktobarske palate u centru ukrajinske prestonice Kijeva i da su jučerašnji sukobi provokacija Službe bezbednosti Ukrajine.

"Ono što se juče dogodilo posle duge šetnje bila je provokacija i čista zaseda. Ja nisam poveo ljude na ulicama u zasedu palate", rekao je Sakašvili danas novinarima i dodao da je provokaciju izvela ukrajinska Služba bezbednosti (SBU).

"Oni su znali da ćemo doći do Oktobarske palate. Tamo je bilo pet policijskih kordona", rekao je Sakašvili i dodao da je laž da je u tom trenutku u palati bila organizovana novogodišnja predstava za decu.

Inače, Sakašvilijeve pristalice sinoć su pokušale da zauzmu kulturni centar na Trgu nezavisnosti u Kijevu, pa su lomili stakla i pokušali da probiju vrata. Policajci su pokušali da ih umire objasnivši da je u zgradi u toku priredba za decu, ali nije vredelo. Na kraju su ih snage reda zaustavile uz pomoć suzavca, a u neredima je povređeno 60 pripadnika Nacionalne garde, od kojih je 15 njih smešteno u bolnicu. Brojne novinarske ekipe su snimile sukobe.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen RT

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV U KIJEVU: Ekskluzivni snimci iz Sakašvilijevog kampa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track