(VIDEO) MEGA PRINC PAZARI KAO DA JE KRALJ: Kupio dvorac Luja XIV, svi se pitaju šta je sledeće
Foto: Youtube screenshot/Marija Kuzina

luksuz

(VIDEO) MEGA PRINC PAZARI KAO DA JE KRALJ: Kupio dvorac Luja XIV, svi se pitaju šta je sledeće

Planeta -

Nedavno je kupio skupoceno umetničko delo Leonarda Da Vinčija za koje je iskeširao 450 miliona dolara, a sada je otkriveno da je upravo on i vlasnik najskupljeg doma na svetu, francuskog dvorca Luja XIV. koji je prodat za 300 miliona dolara 2015. godine.

On je saudijski princ Muhamed bin Salman ima tek 31 godinu. Nakon prodaje dvorca, nagađalo se ko je pravi vlasnik koji je preko agencije Ejt Investment Kompani kupio zdanje koje ima svoj bioskop, podzemni noćni klub, bazene, svoju kapelu, ali i prostoriju sa velikim akvarijem, vinoteku, teren za skvoš..

Ista kompanije je 2015. kupila superjahtu Pegaz VIII od ruskog tajkuna koji se obogatio na votki, po ceni od 400 miliona dolara. Njujork tajms je otkrio da je reč o kompaniji koja raspolaže sa ličnim sredstvima princa Salmana.

Pre nego je dvorac prodat Salmanu, starleta Kim Kardašijan obišla je dvorac jer ga je razmatrala za lokaciju svog venčanja.

Princ Muhamed se još u tinejdžerskim danima počeo da se bavi trgovanjem akcijama i nekretninama, a kad bi god naišao na neku prepreku u svom poslovanju, tu je bio njegov vrlo uticajni otac koji bi to rešio u kratkom roku.

Za razliku od svoja dva starija polubrata, Muhamed, poznatiji kao MbS, nije studirao u inostranstvu, već je odlučio ostati u Rijadu gde je diplomirao pravo. Kolege su ga tada doživljavale kao čestitog i vrednog mladića koji nije pio ni pušio, a nije ga zanimao ni noćni život u klubovima.

Kurir.rs/Večernji.hr

Foto: Youtube screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track