(FOTO, VIDEO) HAOS U HARKOVU: Opasan eksplozivom ušao u poštu, taoci oslobođeni
Foto: Twitter / Korenvkvadrate

OKONČANA talačka kriza

(FOTO, VIDEO) HAOS U HARKOVU: Opasan eksplozivom ušao u poštu, taoci oslobođeni

Planeta -


Muškarac koji se danas zabarikadirao u pošti u Harkovu, tvrdeći da ima taoce, uhapšen je.

"U prostorijama pošte nalazi se čovek koji tvrdi da je opasan eksplozivom i da je spreman da ga upotrebi" rekao je portparol policije koji je posle obajvio i fotografiju savladanog napadača.

Zvaničnici su dodali da se još ništa ne zna o njegovim zahtevima. U pošti je najpre bilo 11 ljudi, uključijući i dvoje dece, ali lokalni mediji prenose da su deca i 3 žene pušteni.

Na licu mesta nalaze se brojna policijska vozila kao i kola hitne pomoći,a ulica u kojoj se pošta nalazi je zatvorena za saobraćaj.

Neidentifikovani muškarac je, kako se navodi, miran, nije izneo nikakve zahteve i u redovnom je kontaktu sa policijom putem telefona talaca, kazao je šef regionalne policije Oleg Beh.

"Pokušavamo da uradimo sve kako bismo održali komunikaciju sa njim i učinimo sve što je neophodno kako bismo osigurali da ljudi budu oslobođeni", rekao je Beh.

On je objasnio da je muškarac zabarikadiran u pošti zabrinut zbog nedavne razmene zarobljenika između ukrajinskih vlasti i proruskih snaga, pošto smatra da je trebalo da bude oslobođeno više zarobljenika.

Kurir.rs / Rt.com

Foto: Twitter/ korenvkvadrate

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! HRVATSKA I SLOVENIJA PRED SUKOBOM?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track