(VIDEO) ŠOKANTNO PREDVIĐANJE DANSKIH ANALITIČARA: Cena bitkoina će se vinuti u nebo, ali će mu na kraju presuditi dve zemlje
Foto: AP/Rick Bowmer/File

kraj virtuelne valute

(VIDEO) ŠOKANTNO PREDVIĐANJE DANSKIH ANALITIČARA: Cena bitkoina će se vinuti u nebo, ali će mu na kraju presuditi dve zemlje

Planeta -

Danska Sakso banka poznata je po "šokantnim“ novogodišnjim prognozama. Ove godine predviđa da će Rusija i Kina srušiti vrednost bitkoina i prestati da trguju naftom u američkim dolarima.

Banka predviđa da će se vrednost kriptovalute utrostručiti na 60.000 dolara, pri čemu će tržišna kapitalizacija nadmašiti bilion dolara, ali će nakon toga Rusija i Kina zajedničkim snagama napasti bitkoin.

"Rast vrednosti bitkoina i drugih kriptovaluta jedan je od najspektakularnijih fenomena na finansijskim tržištima poslednjih godina. Tokom najvećeg dela 2018. bitkoin će nastaviti da raste, i to mnogo, ali Rusija i Kina će zajedno proizvesti nagli pad kriptovalute", predviđa danska banka. Zbog toga će njena vrednost do 2019. pasti na 2.000 dolara.

"Kina je već postala daleko najveći uvoznik sirove nafte u svetu i mnogi važni izvoznici – na čelu s Iranom i Rusijom – biće presrećni da trguju u juanima", predviđa Sakso banka.

Najnoviji podaci pokazuju da je Rusija najveći izvoznik nafte u Kinu.

Kurir.rs/RT

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track