LEKARI PRESTRAVLJENI: Ono što su našli u krvi prebega iz Severne Koreje dokazuje da Kim sprema scenario iz pakla!
Foto: Profimedia

PANIKA

LEKARI PRESTRAVLJENI: Ono što su našli u krvi prebega iz Severne Koreje dokazuje da Kim sprema scenario iz pakla!

Planeta -

Standardni lekarski pregledi vojnika koji je krajem prošle godine pod paljbom prebegao iz Severne Koreje u Južnu Koreju, potvrdili su bojazan od opasnih planova Pjongjanga.

Naime, doktori su u krvi prebeglog vojnika otkrili antitela antraksa. To otkriće je dokaz da je muškarac bio u kontaktu sa ovom smrtonosnom bakterijom, što potvrđuje izveštaje da Severna Koreja radi na razvoju biološkog oružja.

"Antitela antraksa nađena su u telu vojnika koji je pobegao tokom 2017. godine, što je dokaz da Severna Koreja zaista poseduje ovaj opasan soj bakterije", potvrdio je jedan od zvaničnika Južne koreje koji je insistirao na anonimnosti.

Identitet vojnika nije iznet a još uvek se ne zna na koji način je njegov organizam razvio antitela. Moguća su dva scenarija - ili je bio izložen antraksu, ili je protiv njega vakcinisan. U oba slučaja sigurno je da je razvio imunitet na ovu opasnu bolest pre nego što je pobegao, navode lokalni mediji.

Vest o ovom otkriću diglo je uzbunu u Seulu ali i šire, s obzirom na to da Antraks ubija oko 80 odsto onih koji bili izloženi u roku od 24 sata, ukoliko se ne reaguje hitno antibioticima ili je osoba vakcinisana.

Kurir.rs / Upi.com

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ŠTA JE UBICA ŽENE I DETETA U RAKOVICI, OTKRIO CIMERIMA U CENTRALNOM ZATVORU? Evo koje su bile njegove poslednje reči!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track