(VIDEO) KINA KRENULA U LOV NA STRUČNJAKE: Prijava je besplatna, a evo šta najviše traže
Foto: Youtube screenshot/CCTV

uslovi fantastični

(VIDEO) KINA KRENULA U LOV NA STRUČNJAKE: Prijava je besplatna, a evo šta najviše traže

Planeta -

Kina će izdavati dugoročne vize od pet do 10 godina kako bi privukla za rad u zemlji visokokvalifikovane ljude, uključujući tehnološke lidere, preduzetnike i naučnike iz sektora u kojima postoji najveća potražnja, izveštavaju lokalni državni mediji.

Kina je postavila ciljeve provrednog i društvenog razvoja, pri čemu ključ za njihovo postizanje vidi upravo u regrutovanju stručnjaka iz inozemstva. Kada su prvi put razmatrani planovi za program, Kina je najavila da namerava da pprivuče najmanje 50 hiljada stranaca.

Za vize može da se besplatno prijavi putem interneta, a kineska vlada garantuje brzu obradu zahteva.

Vlasnicima vize biće dozvoljen ostanak u zemlji do 180 dana bez prekida, a imaće i pravo na dovođenje partnera i dece. Kina je 2016. godine uvela sistem rangiranja za useljenike, sa ciljem identifikovanja veština koje žele da privuku, uz istovremeno smanjivanje broja niže kvalifikovanih stručnjaka koji dolaze u zemlju.

Prema dokumentu objavljenom u to vreme, oni klasifikovani kao "vrhunski inosrani talenti" uključivali su dobitnike Nobelove nagrade, uspešne olimpijske sportiste i profesore sa svetskih poznatih fakulteta muzičkih i likovnih umetnosti. Vrhunski naučnici, čelnici velikih finansijskih institucija i profesori sa inostranih visoko rangiranih uniferziteta takođe odgovaraju predlogu.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) NAJORIGINALNIJI MATEMATIČKI ODGOVOR!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track