(VIDEO) CIKLON BOMBA IH ZATEKLA NASRED OKEANA: Amerikanci uplovili u ledenu oluju, pa prokleli dan kad su krenuli na luksuzno krstarenje!
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen YouTube

PAKAO

(VIDEO) CIKLON BOMBA IH ZATEKLA NASRED OKEANA: Amerikanci uplovili u ledenu oluju, pa prokleli dan kad su krenuli na luksuzno krstarenje!

Planeta -

Severoistok Sjedinjenih Država već danima se smrzava pod jakim minusima i debelim snežnim pokrivačem koji je u pojedinim delovima zemlje napravio opšti haos i blokirao saobraćaj.

Ledena oluja, u medijima nazvana i 'ciklon bombom', značajno je ohladila i neke južnije delove SAD poput Floride, inače poznate kao jedne od najsunčanijih država u zemlji.

Kruzerom uplovili u oluju: 'Proživeli smo najteže trenutke u životu'

Tešku traumu doživeli su putnici na kruzeru koji je trebalo da plove od Bahama prema Njujorku. Njih oko 4.000 jedva je izvuklo živu glavu pošto su uplovili u stravičnu zimsku oluju s talasima koji su dosezali neverojatnih 9 do čak 10 metara.

"Bili su to najgori trenuci mog života. U našoj kabini je bilo 20-ak centimetara vode, ledeni okean slivao se niz stepeništa", ispričala je jedna od putnica, Karolina Ros, koja je sa još 20 članova svoje porodice na kruzeru slavila rođendan.

"Više nikada neću ići na ovakav tip putovanja posle ovog što smo proživeli", kazala je u dahu putnica Ema Frančeze pošto je u Njujorku napokon osetila tlo pod nogama.

Iz kompanije koja organizuje plovidbu objavili su kako su na putu uplovili u oluju Grajson, ali su posle teških trenutaka na brodu, svi putnici dobro.

Poginulo 11 ljudi, zatvorene stotine škola

U SAD-u je od posledica nezapamćene hladnoće najmanje 11 osoba izgubilo život, a stotine škola otkazale su nastavu protekle nedelje-

Stradao je i Boston u kome su se zbog velikih količina snega i ledenih čepova izlile reke.

Nacionalna meteorološka služba ocenila je da poplave ovakvih razmera nisu zabeležene u poslednjih 40 godina.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Ciklon bomba pogodila Ameriku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja