UHAPŠEN OBUĆAR PEDOFIL: Rus pet devojčica silovao 900 puta!
Foto: Profimedia

MONSTRUOZNO

UHAPŠEN OBUĆAR PEDOFIL: Rus pet devojčica silovao 900 puta!

Planeta -

Viktor Lišavski optužen je za seriju silovanja, seksualnog zlostavljanja, premlaćivanja i seksualnog odnosa s bespomoćnim žrtvama mlađim od 13 godina

MOSKVA - Viktor Lišavski (37) optužen je za 900 slučajeva silovanja i seksualnog zlostavljanja nad devojčicama mlađim od 13 godina. On je monstruozne zločine izveo u periodu od pet godina i, ukoliko se optužbe protiv njega dokažu, on će biti najgori pedofil u istoriji Rusije.

Monstrum je uhapšen u junu prošle godine, ali su nadležni tek sad objavili njegov identitet.

Povučeni čovek

On je danju bio povučeni obućar, a noću se pretvarao u zver koja je silovala decu, među kojima i pet devojčica čiji je on bio zakonski staratelj.

Viktor Lišavski, koji ima prednje zlatne zube, otkriven je nakon što se jedna od devojčica čiji je on bio hranitelj požalila profesoru u školi. Profesor je alarmirao policiju i monstrum je priveden u gradu Komsomolsk na Amuru.Lišavski je ranije bio na čelu jedne evangelističke crkve na Dalekom istoku. Policija ga je uhapsila, a preostale četiri devojčice su potvrdile da ih je Viktor zlostavljao. Ruski mediji su preneli i delove optužnice u kojoj se navodi da je Viktor Lišavski optužen za 248 silovanja, 358 slučajeva seksualnog zlostavljanja, 122 slučaja seksualnog zlostavljanja uz upotrebu nasilja, 150 slučajeva seksualnog odnosa s bespomoćnom žrtvom, kao i 33 brutalna silovanja.

Viktor Lišavski sa suprugom Olgom ima troje dece i oni se vode kao hranitelji još devet devojčica. Protiv njegove supruge nije podneta optužnica.

Iznajmljivao stan

- On je te devojčice držao kao sopstveni harem. Sa novcem koji je dobijao od države kao hranitelj iznajmljivao je stan u kome ih je silovao - navodi izvor blizak istrazi.

Monstrum je od države dobijao mesečno oko 20.000 rubalja (oko 300 evra) za izdržavanje svake devojčice.

Istraga se nastavlja

PAKAO OD ŽIVOTA

Igor Komisarov iz ruskog istražnog komiteta kaže da je Viktor svakodnevno silovao devojčice u periodu od 2012. do 2017.

- Zamislite samo kako su se osećale devojčice koje su iz sirotišta date silovatelju da brine o njima. Učinjen je niz propusta i istraga će utvrditi ko je zbog toga odgovoran - rekao je on.

Kurir / E.K.

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track