HOROR U INDIJI: Leopardi rastrgli troje dece!
Foto: AP/Mukhtar Khan, File

fatalne posledice suživota

HOROR U INDIJI: Leopardi rastrgli troje dece!

Planeta -

Najmanje troje dece izgubilo je život u seriji nedavnih napada leoparda u ruralnom delu Indije, saopštili su stručnjaci za zaštitu životne sredine.

Dvoje dece ubijeno je u selu u centralnoj Indiji, a napao ih je najverovatnije isti leopard, dok je 14-godišnji dečak poginuo na severu zemlje, nedaleko od zaštićenog prirodnog rezervata. Lokalni mediji prenose da su dece ubijena u nedelju.

Napadi leoparda u Indiji, zemlji u kojoj žive hiljade leoparda i 1,3 milijarde ljudi, dešavaju se desetak puta godišnje. Iz organizacije za zaštitu leoparda navode da ljudi žive pored populacije ovih životinja, ali da mali procenat stanovništa doživi napad.

Koordinator programa za zaštitu tigrova Svetske fondacije za prirodu (WWF) Pranav Čančani rekao je da je priča o ljudima i leopardima u celosti priča o suživotu.

Siromašni slojevi stanovništva koji žive u improvizovanim kućama bez struje na obodu šuma ili polja šećerne trske, gde leopardi nalaze utočište najčešće su meta napada.

U saveznoj državi Utar Pradeš leopardi su ubili najmanje pet osoba od početka 2017. godine. Aktivisti za zaštitu životne sredine pokušavaju da uhvate ili ubiju leoparde koji ubijaju ljude.

Kurir.rs/Beta

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: DA LI CELOJ BOLNICI PRETI NEKONTROLISANA ZARAZA MALIM BOGINJAMA???

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja