BIVŠI MINISTAR GRIZUNOV SPECIJALNO ZA KURIR O PREDSEDNIČKIM IZBORIMA U RUSIJI: Voz je tamo gde je bio i pre 18 godina, žalosno je što nema alternative!
Foto: Youtube/Printscreen

mnogi na izbore neće ni izaći

BIVŠI MINISTAR GRIZUNOV SPECIJALNO ZA KURIR O PREDSEDNIČKIM IZBORIMA U RUSIJI: Voz je tamo gde je bio i pre 18 godina, žalosno je što nema alternative!

Planeta -

Sergej Grizunov, ministar informisanja u Jeljcinovoj vladi, šef ruske asocijacije nezavisnih izdavača i ekspert za Balkan, specijalno za Kurir, tvrdi da je "situacija u Rusiji opasna".

"Ne dočekuju predsedničke izbore u Rusiji svi sa entuzijazmom. Sve je onako kako je Kremlj planirao: ozbiljnih kandidata nema ni pod razno, ako se izuzme Putin, a da farsa bude potpuna, u trku se uključuju, recimo, predstavnici Partije ljubitelja piva, kandidati koji javno govore da im je fond za kampanju težak 1000 rubalja iako je Centralma izborna komisija propisala budžet od 400 miliona rubalja, potpuni amateri“, kaže. "Rusija ratuje s komšijama, u Ukrajini, u Siriji, imamo sankcije, vlada kriminal. Ne izgledamo baš dobro u očima Evrope i Amerike. Valja priznati greške i vratiti se domaćim problemima“.

foto: AP

Žalosno je što nema alternative, konstatuje Grizunov. Zbog toga, kaže, mnogi na izbore neće ni izaći. Niko ne sumnja da će Vladimir Vladimirovič ostati na čelu Rusije. Neprikosnoveni favorit na predsedničkim izborima 18. marta ima 66 suparnika. Međutim, najnovije ankete pokazuju da mu je skočio rejting: više od 80 odsto građana njegov rad ocenjuje pozitivno (uoči prethodnih izbora 67 odsto), pa se sasvim ozbiljno može uzeti u obzir zaključak premijera Dmitrija Medvedeva da je "ta stvar završena“.

Na dan kada je 2014. Krim ponovo postao deo Rusije, 18. marta, očekuje se samo da se i zvanično stavi pečat na pobedu Putina.

foto: Profimedia

"Kamenčići u Putinovoj cipeli“, kako u Moskvi nazivaju protivkandidate Velikog šefa, tvrde da će dati sve od sebe da makar malo umanje njegovu popularnost. Plan im je da zarade sami koji poen na lokalnom nivou, a pojedinci predstavljanje na TV i u drugim medijima će iskoristiti da pošteno iskritikuju "novog Ruskog cara", što im može doneti popularnost na Zapadu. Takvim kandidatima to neće nimalo pomoći, smatra Grizunov.

"Kod nas ljudi cene dve stvari: frižider i televizor. Frižideri su puni, a na tv – stare pesme. I svi su zadovoljni! Kao kod vas kad puste Đorđa Marjanovića“. Ništa neće biti ni od najavljenih protesta. Opozicija je razjedinjena. Izborni voz stoji tamo gde je bio i pre 18 godina, zaključuje Sergej Grizunov.

Kurir.rs/B.M.

Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PSIHIJATRI REŠETALI ZORANA MARJANOVIĆA! Evo kako je odgovarao na njihova pitanja i šta misli o Jeleninom ubistvu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track