(VIDEO) BUKVALNO POMERAO BRDA I PLANINE DA BI VIDEO SVOJU DECU: Ovaj otac činio je nemoguće samo kako bi sinovi mogli češće da mu dolaze!
Foto: Printscreen Youtube

neverovatna priča

(VIDEO) BUKVALNO POMERAO BRDA I PLANINE DA BI VIDEO SVOJU DECU: Ovaj otac činio je nemoguće samo kako bi sinovi mogli češće da mu dolaze!

Planeta -

Jedan Indijac iz države Orisa probio je 8 kilometara dug put da bi njegova deca, koja idu u školu udaljenu 15 kilometara, mogla češće da dolaze kući.

Jalandar Najak (45) je samo uz pomoć krampa i metalne šipke prokrčio put do škole koju pohađaju njegova tri sina. Oni od škole do kuće i ovrnuto putuju tri sata jer moraju da pređu čak pet brda, zbog čega retko i dolaze u roditeljski dom.

Poslednje dve godine Najak je svakodnevno kretao od ranog jutra sa pijukom i metalnom motko i po osam sati dnevno razbijao stenu i uklanjao kamene gromade.

Kada su ga lokalni novinari pitali zašto to radi rekao im je da se nada da će kada put bude gotov njegovi sinovi moći češće da dolaze za praznike i vikende kući. Seoske vlasti su obećale da će oni uraditi preostalih 7 kilometara puta koji povezuje selo sa gradom u kojem se nalazi škola.

Izgradnju su sada preuzele vlasti, aobećali su da će Najaku isplatiti novac za uložen rad. On je rekao da je presrećan i zamolio da u selo uvedu i pitku vodu i struju.

On je dodao da mu niko od mesnih vlasti nije do sada pomogao i da su reagovali tek kada je prošlog meseca objavljena priča o njemu u novinama.

"Ostao sam šokiran , jer je Najak pazio da ne poseče nijedno drvo dok je kopao put", izjavio je novinar Sibašakti Bisval koji je prvi intervjuisao Najaka i dodao kako je put dovoljno dobar da njim mogu da idu i automobili.

Kurir.rs/BBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja