(VIDEO) NEZAMISLIV PREOKRET: Najveći zagovornik Bregzita želi drugi referendum!
Foto: Youtube/Printscreen

PREDOMISLIO SE

(VIDEO) NEZAMISLIV PREOKRET: Najveći zagovornik Bregzita želi drugi referendum!

Planeta -

Najdžel Faradž, bivši lider britanske populističke stranke UKIP i predvodnik kampanje za Bregzit, predomislio se i složio s protivnicima koji traže još jedan referendum.

On smatra da bi novi referendum o Bregzitu “dokrajčio” prepirku oko toga treba li Velika Britanija zaista da izađe iz Evropske unije i zaustavio “kukanje” Britanaca koji su na referendumu glasali za ostanak.

"Pomalo sam promenio mišljenje o tome”, rekao je u emisiji na britanskom Kanalu 5.

"Ono što je sigurno je da Klegovi, Blerovi, Adonisi, nikad, ikad, neće odustati. Nastaviće da kukaju i kmeče kroz ceo ovaj proces. Stoga, možda sam došao do tačke da mislim da bi trebalo da imamo drugi referendum o članstvu u EU-u", kaže.

foto: AP

On je uveren da bi na drugom referendumu postotak onih koji glasaju za izlazak bio mnogo veći nego prošli put i mogli bi konačno reše celu stvar i "Toni Bler bi mogao da potone u potpunu opskurnost”.

Kontroverzni bivši premijer Velike Britanije Toni Bler nedavno je ponovo pozvao vladu da britanskoj javnosti još jednom izrazi svoju odluku o Bregzitu, pozivajući u isto vreme svog naslednika na čelu Laburističke stranke, Džeremija Korbina, koji se protivi i zajedničkom tržištu s EU, da se usprotivi Bregzitu.

Zanimljivo je i da je Faradž pre nekoliko meseci, iako na drugoj strani političkog spektra od socijalista Korbina, pohvalio lidera laburista zbog njegove podrške izlasku iz unije i zajedničkog tržišta. “Korbyn pokazuje svoje prave Bregzit boje. Gotovo da je pravi čovek”, tvitovao je prošle godine.

Zeleni i liberalne demokrate takođe su zatražili novi referendum “zasnovan na činjenicama”, u kojem bi se odlučilo o konačnom dogovoru s Briselom, ali i bi se glasačima dala opcija da glasaju za odustanak od Bregzita.

Kurir.rs/Index.hr Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track