(VIDEO) KA POMIRENJU UZ MUZIKU: Kim šalje svoj omiljeni orkestar na Zimsku olimpijadu!
Foto: Reuters

PALA ODLUKA

(VIDEO) KA POMIRENJU UZ MUZIKU: Kim šalje svoj omiljeni orkestar na Zimsku olimpijadu!

Planeta -

Severna Koreja pristala je danas da pošalje orkestar Moranbong, od 140 članova, koji će nastupiti na Zimskim olipijskim igrama u Južnoj Koreji u februaru, saopštili su zvaničnici u Seulu.

Zvaničnici dveju Koreja, koje su tehnički još u ratu posle konflikta od 1950. do 1953. godine, kada je sklopljeno primirje, ali nije potpisan i sporazum, sreli su se na teritoriji Severne Koreje u selu Panmundžom, gde su razgovarali o slanju severnokorejskog orkestra.

Dve strane su se saglasile da orkestar nastupi u Seulu i Gangneungu, nedaleko od Pjongčanga, saopštilo je južnokoresjko ministarstvo za ujedinjenje.

Severna Koreja poslaće preliminarni inspekcijski tim "u najskorije moguće vreme", radi obezbeđivanja logistike, postavljanja opreme i provere svih uslova za nastup.

Odluka da se ugosti orkestar iz Severne Koreje "doprinosi poboljšanju odnosa i oporavku kulturne homogenosti" između dve Koreje, saopštilo je ministarstvo za ujedinjenje.

Zimske olimpijske igre biće održane u Pjongčangu, u Južnoj Koreji, od 9. do 25. februara.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ISTORIJSKI SUSRET U BEOGRADU POSLE TRI DECENIJE! Evo šta Srbija može da očekuje od posete japanskog premijera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track