(VIDEO) NISU IMALI KUD: Roditelji bacili dete sa 3. sprata zapaljene zgrade, ono što se desilo ostavlja bez daha!
Foto: YouTube prtscr / DeKalb County FRD

heroji iz Džordžije

(VIDEO) NISU IMALI KUD: Roditelji bacili dete sa 3. sprata zapaljene zgrade, ono što se desilo ostavlja bez daha!

Planeta -

Brza herojska akcija vatrogasaca snimljena je kamerom sa šlema jednog člana ekipe i pokazuje dramatičnih nekoliko delića sekunde koji su detetu spasili život.

Bežeći niz merdevine iz stana u Džordžiji koji je progutala vatra, roditelji su sa visine 3. sprata bukvalno bacili malo dete direktno u ruke neustrašivog kapetana Skota Stroupa.

Snimak pokazuje kako ga vatrogasac Dikalb Kaunija precizno hvata i počinje da beži sa detetom što dalje od plamena, pri tom padajući na kolena.

U ovoj akciji spasavanja zabeležen je kamerom jedan slučaj, ali nakon njega više roditelja je bacalo svoju decu vatrogascima koji su bez razmišljanja pritrčavali u pomoć.

Među vatrogascima herojima je i kapetan Džeki Pekrol, majka troje blizanaca. Sudbina je uredila da u ovom požaru ona uhvati i spase jednu od beba blizanaca koju su roditelji u očaju bacili njoj u ruke.

"Svako od nas je tačno znao šta treba da radi. Ne osećam se kao heroj, to je moj posao i srećni smo kad uspemo da pomognemo" rekla j eona. U ovom požaru povređeno je ukupno 12 ljudi, među kojima je 8 dece, ali na sreću niko od njih nije prošao sa teškim povredama.

Kurir.rs / ABC News

Foto: YouTube prtscr / DeKalb County FRD

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track