(VIDEO) PRONALAZAČ OPTUŽEN ZA JEZIVO UBISTVO NOVINARKE: Raskomadao telo u podmornici i delove pobacao u more!
Foto: Printscreen Facebook

monstruozno

(VIDEO) PRONALAZAČ OPTUŽEN ZA JEZIVO UBISTVO NOVINARKE: Raskomadao telo u podmornici i delove pobacao u more!

Planeta -

Danski pronalazač Peter Madsen (46) optužen je danas za ubistvo švedske novinarke Kim Val.

Val je poslednji put viđena 10. avgusta na podmornici 'UC3 Nautilus' jednoj od najvećih privatnih podmornica na svitu čiji je vlasnik Madsen. On je novinarku koja je sa njim radila intervju ubio i raskomadao, a delove tela zatim bacio u more.

Kako je rekao tužilac Džejkob Buh Džepsen, slučaj je veoma neobičan i ekstremno uznemirujući. Madsen je prvobitno rekao da je Vol slučajno stradala u podmornici, a da je kasnije delove njenog tela bacio u more. Da bi prikrio tragove ubistva on je potopio podmornicu. Kako se navodi, suđenje Madsenu počeće 8. marta i najverovatnije će biti okončano 25. aprila.

Iako Madsen negira da je ubio novinarku policija je pronašla niz dokaza koji pobijaju njegove tvrdnje. U njegovoj podmornici na računaru pronađeni su snimci nasilnih ubistava žena. Tužilac Jakob Buk-Jepsen je rekao da su pronašli fotografije ‘za koje se pretpostavlja da su stvarne’, a prikazuju zadavljene i obezglavljene žene.

Obdukcijom je utvrđeno da je Valova imala 15 ubodnih rana na grudnom košu i genitalijama, a koje su nastale ‘u vreme ili neposredno posle smrti’ što apsolutno diskredituje Madsenovu priču. Rezultati analize DNK pronađenog pod Madsenovim noktima, na licu i vratu poklapaju se sa DNK Kim Val.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja