(VIDEO) DECA SU DOZIVALA I MOLILA ZA HRANU: Roditelji držali 13 dece u podrumu, a sada detalji te strašne priče izlaze na videlo
Foto: Printscreen/ Facebook, Foto: Printscreen/ Facebook

JEZIVA PRIČA IZ KALIFORNIJE

(VIDEO) DECA SU DOZIVALA I MOLILA ZA HRANU: Roditelji držali 13 dece u podrumu, a sada detalji te strašne priče izlaze na videlo

Planeta -

Policija je u američkoj državi Kaliforniji pronašla dvanaestoro braće i sestara, starosti od dve do 29 godina, koje su roditelji držali zatvorene i vezane lancima u podrumu.

Jedna od sestara je uspela da pobegne iz podruma porodične kuće u Perisu i pozvala policiju.

Par iz Kalifornije je odavao utisak srećne američke porodice, javljaju lokalni mediji.

foto: EPA

Na fotografijama koje je bračni par Tarpin objavljivao na Fejsbuku, prikazane su uobičajene porodične aktivnosti, poput izleta u Diznilend i Las Vegas.

Na nekim zajedničkim fotografijama, deca su obučena u istu odeću, bleda, ali nasmejana. I oni koji su s ovom porodicom bili u kontaktu o njima su govorili uglavnom pozitivne stvari.

foto: AP

Advokat koji je zastupao porodicu prilikom njihovog poslednjeg bankrota 2011, Ivan Trahan, rekao je novinarima: "Meni i mojoj ženi Nensi, koja je bila prisutna na nekim našim sastancima, oni su izgledali kao fini ljudi koji su uvek lepo govorili o svojoj deci".

foto: AP

Inače, Dejvid Tarpin je bio direktor škole Sendkesl, ali se navodi da je to bila privatna škole koja se nalazila u njihovoj kući. Škola je otvorena 2011. i imala je šestoro učenika u različitim razredima. Luiz Tarpin je bila domaćica bez primanja.

Dejvidovi roditelji su takođe bili iznenađeni i šokirani kad su čuli optužbe. Kažu da njihovi unuci nisu išli u školu već su se obrazovali kod kuće i da sina i snaju nisu videli nekoliko godina, iako su bili u redovnom kontaktu telefonom.

Dejvida i Luiz je "Bog zvao da imaju što je moguće više dece", kažu roditelji. Deca imala vrlo strogo vaspitanje i kućno obrazovanje, a morali su da pamte i dugačke delove Biblije, dok su neka deca želela i čitavu Bibliju da nauče napamet.

Baka i deka su decu poslednji put posetili pre pet godina kad su primetili da su deca pomalo mršava, ali sve u svemu, delovali su kao srećna familija.

Međutim, komšije kažu da su retko viđali decu da se igraju napolju, a prema javno dostupnim podacima, gospodin Tarpin je dva puta proglasio bankrot.

Pre preseljenja na sadašnju adresu u Kaliforniji, živeli su u Teksasu. Navodno je Tarpin imao dobro plaćen posao kao inženjer aeronautike u jednoj kompaniji. Međutim, s mnogo dece i suprugom koja nije radila, troškovi su premašili prihode. Dokumenti o bankrotu pokazuju da je 2011. zaradio više od 140.000 dolara, ali su troškovi svakog meseca bili za 1.000 dolara veći.

Kurir.rs/BBC Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track