SMRTONOSNI GRIP KOSI PO AMERICI: Dok su večerali dečaku je (12) pozlilo, dva dana kasnije majka je zatekla jezivu scenu u sobi!
Foto: Printscreen Facebook

stravično

SMRTONOSNI GRIP KOSI PO AMERICI: Dok su večerali dečaku je (12) pozlilo, dva dana kasnije majka je zatekla jezivu scenu u sobi!

Planeta -

Dvanaestogodišnji Majkl Mesindžer iz Mičigena, preminuo je prošle nedelje, samo dva dana posle prvih simptoma koji su podsećali na grip.

Majkl je počeo da povraća za vreme večere 9. januara. Majka ga je sledećeg jutra odvela u bolnicu jer s edečak osećao loše i nije prestajao da povraća.

Majklova majka Džesika rekla je da je dečaka vakcinisala protiv gripa u decembru, i da je bio negativan na testu za grip. Sve vitalne funkcije su bile normalne i lekar mu je prepisao lek protiv mučnine.

" Rekao mi je da pazim na njega i dajem mu dovoljno tečnosti", ispričala je Džesika. Međutim kada je sledećeg dana ujutro ušla u sinovljevu sobu kako bi ga probudila, zatekla je stravičnu scenu.

" Ležao je na podu. Oči su mu bile otvorene i gledao je u mene. Jedini način na koji bih mogla da opišem taj pogled je da je izgledao kao riba na suvom. Riba koja pokušava da diše", ispričala je šokirana majka.

Majklov otac je pokušao da oživi sina dok je Hitna pomoć bila na putu, ali je dečak umro preminuo u bolnici. Njegova porodica čeka da se ustanovi zvanični uzrok smrti, iako se veruje da je to grip. Majka je rekla da oseća krivicu zbog Majklove smrti.

"Trebalo je kao majka da zaštitim svoju decu, a nisam uspela", kaže ona, dodajući da je grip ove godine neverovatno opasan.

Kako prenose američki mediji, ove sezone je od gripa do sada umrlo 20 dece. Virus gripa tipa A je opasan za decu zbog njihovog slabijeg imunog sistema.

Kurir.rs/Njuzer

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track