(FOTO) NOVE MUKE ZALEĐENOG DEČAKA: Njegova priča je obišla ceo svet, a sada su mu još jednom okrenuli leđa
Foto: Printscreen/ Twitter

ŽIVI U SIROMAŠTVU

(FOTO) NOVE MUKE ZALEĐENOG DEČAKA: Njegova priča je obišla ceo svet, a sada su mu još jednom okrenuli leđa

Planeta -

Kada je jednog dana došao u školu, mali Vang Fuman imao je "zaleđenu" frizuru.

Njegove trepavice i obrve su takođe bile zamrznute. Naime, dečak iz Kine je do škole pešačio 4,5 kilometara na temperaturi od minus 9 stepeni. Učiteljica ga je fotografisala i ta slika se veoma brzo raširila internetom.

Mali Vang živi sa starijom sestrom i bakom u kući od blata. Dečak svoje roditelje viđa samo par puta godišnje jer su počeli da rade u velikom gradu.

foto: Profimedia

Kako je njegova priča obišla svet, mnogi ljudi su počeli da mu šalju pomoć i, malo po malo, skupljeno je 500.000 juana (oko 63.000 evra). Međutim, dečak je dobio svega 8.000 juana (oko 1.000 evra). Iz fondacije za mlade Žaotong su saopštili da će ostatak novca otići i drugoj deci koja su u sličnoj situaciji. Iako to zvuči kao dobra ideja, mnogi su prokomentarisali kako je ovaj novac skupljen isključivo za njega i da se za drugu decu mogu organizovati dodatni humanitarni događaji.

foto: Profimedia

Vang Fuman ima otečene i ogrubele ruke jer svakog dana ide po veoma velikoj hladnoći od kuće do škole. Uprkos svim nedaćama, mali Vang kaže da želi da bude policajac.

"Želim da budem policajac kad porastem, da mogu da borim sa lošim momcima. Put do škole je leden, ali nije težak!", rekao je.

foto: Profimedia

Zvanična statistika kaže da je 2016. godine 43 miliona stanovnika ruralnih sredina živelo ispod granice siromaštva.

To se najgore odražava na decu čiji su roditelji prinuđeni da napuste dom i odu u veće gradove u potrazi za poslom.

"U Kini ima dosta ovakve dece", napisao je jedan korisnik kineske društvene mreže Veibo, dok je drugi dodao: "Nismo još ništa uradili da pomognemo siromašnima".

Kurir.rs/Metro.co.uk

Foto: Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track