(FOTO) JEZA KRAJ ŠKOTSKOG JEZERA: Fotografije devojačke večeri će proganjati učesnice do kraja života
Foto: marcusps1 / Imgur

straava

(FOTO) JEZA KRAJ ŠKOTSKOG JEZERA: Fotografije devojačke večeri će proganjati učesnice do kraja života

Planeta -

Grupa devojka otputovala je u ruralni deo Škotske prošlog leta da na obali jezera proslavi poslednje devojačke dane svoje drugarice pre nego što izgovori sudbonosno "da".

Napravile su nekoliko fotografija za uspomenu na lepe trenutke, ali ono što su zabeležile proganjaće ih do kraja života.

Na prvoj fotografiji devojke su vesele i raspoložene, gledaju u fotoparat i mašu mu čekajući da tajmer na aparatu otkuca i napravi fotografiju. Za svaki slučaj, napravile su još jednu fotografiju, naizgled istu, ali sa jednim bitnim različitim detaljem, na prvi pogled gotovo neprimetnim.

foto: marcusps1 / Imgur

Ako se malo bolje zagledate, u uglu druge fotografije vidi se glava dečaka koji kako se čini viri iza panja.

Sve bi bilo uredu da devojke nisu bile kilometrima od civilizicije, gde nikoga nije bilo, a decu nisu vodile sa sobom. Otkud onda dečak na fotografiji? To je najjeziviji deo priče.

Jezerom i okolinom navodno luta duh dečaka koji se na tom jezeru i udavio!

Prema legendi, duh "plavog dečaka" i dalje luta hodnicima Kojlet hotela gde je boravio sa majkom u noći kada je mesečareći izašao napolje i ušao pravo u hladnu vodu jezera u kojem se udavio.

Čak i vlasnici hotela tvrde da njegovo prisustvo može da se oseti u sobi broj četiri gde je odseo. Oni tvrde i da nije neobično da se stvari u sobi pomeraju ili da naiđu na mokre otiske pristiju u hodnicima, za koje tvrde da pripadaju njemu i da ih je ostavio dok je lutao hodnicima tražeći majku.

Njegovo ime nije poznato, niti kada se tačno udavio, a nadimak "plavi dečak" navodno je dobio po boji kože koju je imao kada su ga izvukli iz jezera.

Naravno, teško je poverovati da je na fotografiji zaista duh. Verovatno su se devojke našalile, možda inspirisane filmom koji je snimljen po legendi o "plavom dečaku" 1994. godine.

Kurir.rs/Večernji.hr

Foto: Imgur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track