(VIDEO) SAMO ZA NAJBOGATIJE: Ovo su najluksuzniji kruzeri koji će zaploviti ove godine
Foto: Profimedia

Morski luksuz

(VIDEO) SAMO ZA NAJBOGATIJE: Ovo su najluksuzniji kruzeri koji će zaploviti ove godine

Planeta -

Tokom ove godine zaploviće novi luksuzni kruzeri koji će ponuditi još bogatiji sadržaj.

Na ovogodišnjim kruzerima biće zastupljeno nekoliko inovacija, zahvaljujući kojima će putnici još više uživati u avanturama i zabavi na pučini mora.

Morska Simfonija

Kruzer "Symphony Of The Seas" kompanije "Rojal Karibijan" zapoloviće u aprilu, a moći će da primi 5.535 putnika. Reč je o najnovijem kruzeru pomenute kompanije, koji će poneti titulu najvećeg putničkog broda u sezoni. Nudiće luksuz svojih prethodnika, ali otići i korak dalje.

Gosti će uživati u desetospratnom toboganu i parku s 12.000 biljaka, kao i ogromnom vodenom bioskopu. ovom kruzeru pripada i najbolji porodični apartman na dva sprata, koji nudi dovoljno mesta za osam osoba. Apartman poseduje 3D TV, tobogan koji povezuje spavaću sobu s dnevnim boravkom, sto za vazdušni hokej, kao i privatni bazen na balkonu. Za sedmodnevni boravak u ovom apartmanu biće potrebno izdvojiti 43.000 evra.

Selebriti Edž

"Celebrity Edge" nalazi se u vlasništvu kompanije Selebriti Kruzes, u upotrebi će biti od novembra, a njegov kapacitet iznosi 2.900 putnika. Ističe se po novom Magic Carpet restoranu sa 90 mesta, koji će se kretati gore-dole između paluba 2 i 16. Dnevni boravak nazvan Eden prelazi iz prostora s hladovinom ujutro u zabavni prostor tokom poslepodneva, a zatim u odličan restoran tokom noći.

Norveški spokoj

Kruzer "Norwegian Bliss" vlasništvo je kompanije NCL i nudi mesto za 4.004 putnika. Debitovaće u aprilu ove godine, a poseban je po tome što poseduje najdužu karting stazu na moru, koju će gosti koristiti za vožnju električnih kartinga brzinom do 48 km/h. Deo kruzera čini i otvoreni prostor za laser tag igru, uređen kao napuštena svemirska stanica. Tu su i višespratni tobogani koji se šire i preko ivice broda. Nakon plovidbe u Evropi, Bliss će krenuti prema Sijetlu, odakle će se zaputiti na sedmodnevno putovanje prema Aljasci.

Karnival Horajzon

Kruzer "Carnival Horizon" kompanije Karnival Kruz Lajn prima 3.974 putnika i takođe će zapoloviti u aprilu, a imaće biciklističku stazu dugu 244 metra postavljenu iznad gornje palube, poligon sa užadima, i veliki vodeni park s dva tobogana.

Sinik Eklips

Pripada kompaniji Sinik Kruzes, a prima samo 228 putnika. Zaploviće u avgustu, a poseban je po tome što ima dva helikoptera i podmornicu. Prvo će zaploviti u Mediteranu, a uputiće se prema Arktiku i Antarktiku, gde će povesti 200 putnika.

Le Laperuz i Le Šamplen

Ovi kruzeri biće ponos kompanije Ponant. Nudiće mesto za 184 putnika, a zaploviće u junu, odnosno u septembru. Imaju podvodne prostorije za boravak, kako bi gosti mogli da uživaju u pogledu na morski život dok plove iz luke u luku. Moći će da se opuste i na vibrirajućim sofama dok slušaju zvuke mora.

Roald Amundsen

Kruzer Roald Amundsen kompanije Hurtigruten će od oktobra primati 530 putnika. Norveški brod je dizajniran tako da "približi Antarktik širokim masama". Dobio je ime po prvom čoveku koji je stigao do Južnog pola. Poseduje bazen, džakuzije i veliku platformu za posmatranje. Većina kabina ovog broda s hibridnim pogonom imaće balkone.

MSC Sivju

"MSC Seaview", kruzer kompanije MSC, može da primi 4.130 putnika, a zaploviće u junu. Poseduje dva zip-lajna koji stoje gostima na raspolaganju. Ova švajcarska kompanija će do 2026. godine svake godine uvoditi najmanje jedan novi kruzer.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

I ONA IMA SNIMAK SA JAHTE: Nives Celzijus u akciji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track