NEMCI BOGATIJI NEGO IKAD: Toliko imaju da ih ne zanima da ulažu i štede
Foto: Profimedia

IMA SE

NEMCI BOGATIJI NEGO IKAD: Toliko imaju da ih ne zanima da ulažu i štede

Planeta -

Bogatstvo građana Njemačke povećalo se u trećem kvartalu prošle godine 1,2 odsto i sada iznosi 5,78 biliona (bilion - hiljadu milijardi) evra, pokazuju podaci Nemačke savezne banke.

Očekuje se da će podaci za kraj prošle godine pokazati da je njihova imovina prešla sumu od šest biliona. U tu sumu spada vrednost gotovine, deonica i životnih osiguranja, ali ne i nekretnine, prenosi SEEbiz.

Građani Nemačke mogli bi da budu još bogatiji da više ulažu u deonice, ali oni još najviše veruju bezbednim i brzo dostupnim oblicima štednje, kao što su štedna knjižica ili tekući računi. To im, zbog rekordno niskih kamata, ne donosi nikakav profit, ali ipak izbegavaju ulaganje u deonice, pa čak i one s niskim nivoom rizika.

foto: Profimedia

"Nemci su još jako daleko od oblika štednje koji donose dugoročnu dobit", zaključak je jedne nedavne studije koncerna Allianz. Zbog laganog porasta inflacije, klasični štediše čak i gube novac, navodi Allianz i tvrdi da su na ovaj način njemački štediše prošle godine izgubili između 35 i 38 milijardi evra.

S druge strane, niske kamate i dalje obimno koriste građani koji žele da ulože u nekretnine. Pomama za stambenim kreditima i dalje je velika.

Kurir.rs/CdM

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI : Zašto Priština usporava istragu o ubistu Olivera Ivanovića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track