(VIDEO) POROĐAJ NA 11.000 METARA IZNAD ZEMLJE: Taman se smestio u sedište da prespava let kad je trudnicu pored nešto preseklo...
Foto: Informativna služba Klivlenske klinike

UROLOG POSTAO GINEKOLOG

(VIDEO) POROĐAJ NA 11.000 METARA IZNAD ZEMLJE: Taman se smestio u sedište da prespava let kad je trudnicu pored nešto preseklo...

Planeta -

Doktor Sidž Hemal ušao je mrtav umoran u ko zna koji prevoz tog dana: doputovao je iz Nju Delhija do Pariza, gde je ušao u avion za Njujork, nadajući se da će se naspavati. Nije ni video trudnicu nekoliko redova iza.

Avion je taman postigao visinu kad ga je iz dremeža trgla dreka: stjuardese su tražile lekara. Trudnicu Tojin Ogundipe (41) je preseklo preko leđa.

"Žalila se na bolove u leđima. Prvo sam pomislio da se radi o kamenu u bubregu, ali kad mi je rekla da je trudna, shvatio sam da su počeli trudovi. Ubrzo su se javljanli na dva minuta i znao sam da će se poroditi u avionu", ispričao je dr Hemal za CNN.

"Iskreno, ovo je vodio sam Bog. Toliko toga moglo je da pođe po zlu, ali uradili smo najbolje što smo mogli", kaže dr Hemal. On je inače urolog, ali lekar je lekar u svakoj situaciji. Ovo mu je bio već osmi porođaj.

foto: Informativna služba Klivlenske klinike

Do aerodroma "Dž.F.K." u Njujorku imali su još duga četiri sata leta. Hitno sletanje nije dolazilo u obzir jer bi avion morao da se vrati i dva sata leti do američke vojne baze na Azorskim ostrvima. Zato su trudnicu prebacili u prvu klasu, gde je bilo manje putnika.

foto: Informativna služba Klivlenske klinike

"Bila sam opuštena jer sam znala da sam u dobrim rukama. Uradili su sve što bi uradili lekar i babica da sam bila u bolnici, možda čak i više", ispričala je presrećna majka. Rodila je zdravog dečaka, kog su nazvali Džejk.

Čim je avion sleteo, majka i beba prebačeni su u bolnicu. Slučaj se dogodio 17. decembra 2017, ali vest je tek sad objavljena.

Kurir.rs/Klix.ba/CNN

Foto: Informativna služba Klivlendske klinike

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track