(VIDEO) JEZIV MASAKR MISTERIJA VEĆ 100 GODINA: Iskasapio celu porodicu pijukom, pa uradio nešto neverovatno!
Foto: Printscreen YouTube/Han Barks

MISTERIJA

(VIDEO) JEZIV MASAKR MISTERIJA VEĆ 100 GODINA: Iskasapio celu porodicu pijukom, pa uradio nešto neverovatno!

Planeta -

Priča o masakru čitave nemačke porodice započela je sa nekoliko neobičnih događaja. Otac je jednog jutra primetio tragove čizama, koji su iz šume vodili do zadnjih vrata njegove kuće. Nekoliko noći uzastupno s tavana su dopirali neobični zvuci, koje je porodica pripisala ili vetru ili komšijinoj mački.

Na stolu u kuhinji jednog jutra su osvanule novine, a onda je i nestao ključ od kuće.

Bila je to 1922. godina, a sve se to dogodilo na farmi Andreasa Grubera koji je s porodicom živeo u Hinterkajfeku, mestu koje se nalazi oko 95 kilometara od Minhena.

Farmer je o svemu tome pričao svojim prijateljima uz pivo, a onda ga sledećeg jutra više nije bilo. Ubijen je, baš kao i čitava njegova porodica - supruga Kazilija, ćerka Viktorija, unuci Kazilija i Jozef, kao i kućna pomoćnica Marija Baumgartner.

foto: Printscreen YouTube/Han Barks

Cela porodica je ubijena na krajnje brutalan i bolan način - pijukom.

Priča o ubistvu pod misterioznim okolnostima brzo se proširila Nemačkom, a javnost je tražila da se slučaj što pre reši.

Istraga je pokazala kako su Andreas, Kazilija, Viktorija i mala Kazilija ubijeni su u štali. Ubica je posle toga ušao u kuću i tamo golim rukama ubio malog Jozefa u sobi njegovih roditelja. Kućna pomoćnica je ubijena poslednja.

Tela članova porodice pronađena su tek nekoliko dana kasnije kada se učiteljica zabrinula jer se mala Kazilija nije pojavila u školi. Policija je prvo posumnjala na pljačku, ali su tu mogućnost odmah odbacili, s obzirom na to da su u kući ostale sve vrednosti poput novca i nakita.

Ispitano je više od sto osumnjičenih, ali nijedna istraga nije dovela ni do kakvog napretka. Osim samog ubistva, ovaj zločin i danas golica maštu zbog krajnje neverovatnih okolnosti.

Utvrđeno je, naime, da je ubica posle obavljenog zločina još nekoliko dana mirno živeo na imanju. Spavao je u krevetu farmera, pravio sebi hranu i brinuo za stoku i celu farmu. Čak je i puštao psa napolje u toku dana i zvao ga nazad uveče.

S obzirom da se pokolj porodice iz Hinterkaifeka dogodio sad već davne 1922. godine, sve je verovatnije da slučaj nikad neće biti razjašnjen.

Kurir.rs/Express.hr

Foto: Printscreen Youtube/Han Barks

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja