(VIDEO) ROĐENA JE KAO SIRENA I DAVALI SU JOJ 72 SATA ŽIVOTA: Dogodilo se čudo, evo kako danas izgleda ova neobična devojčica (13)!
Foto: Printscreen Youtube

život je ipak pobedIo

(VIDEO) ROĐENA JE KAO SIRENA I DAVALI SU JOJ 72 SATA ŽIVOTA: Dogodilo se čudo, evo kako danas izgleda ova neobična devojčica (13)!

Planeta -

Milagros Keron (13) rođena je sa neobičnom anomalijom poznatom kao sirenomelija, odnosno "sindromom sirene".

Međutim njen je život bio je daleko od bajke. Devojčica potiče iz siromašne porodice i jednog zabačenog sela na Andima.

Kada je rođena sa nožicama potpuno spojenim od peta do polnog organal ekari Milagros nisu davali gotovo nikakve šanse da preživi. Njene slike obišle su svet i izazivale i čuđenjei i sažaljenje.

"Stopa smrtnosti beba sa ovim poremećajem je veoma velika. Bebe sa ovim sindromom umiru u prvih 72 sata po rođenju", kaže hirurg Luis Rubion, lekar zahvaljujući kom je Milagros danas živa, zdrava i hoda.

Milagros je inače jedan od tri slučaja u svetu koji je preživeo sirenomeliju. Devojčica je imala čak 13 operacija, a 2012. godine i transplataciju bubrega.

Doktor Rubion uspeo je sa svojim timom da joj razdvoji noge i da joj omogući da hoda. Snimak koji prikazuje momenat kada je prvi put stala na nogice i njen polazak u vrtićpratio je ceo svet.

Devojčicu je napunila 13 godina i pokazala je svoju hrabrost i upornost da uspe. Pohađa časove plesa koji obožava. Milagros čeka još operativnih zahvata iako danas živi gotovo kao svako zdravo dete.

Kada napuni 18 godina, moraće estetski hirurg da joj ispravi kolena i polni organi. Tada će, nadaju se svi, Milagros živeti sasvim normalnim životom.

Lečenje i mnogobrojne operacije ne bi bile moguće da sve nije finansijski pomogla država, jer su Milagrosini roditelji izuzetno siromašni.

Kurir.rs/Teimporta.com

Foto printscreen Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) BRATSKA LJUBAV POBEĐUJE SVE! Zagrljajem oporavio bolesnu sestricu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track