(VIDEO) UPOZNAJTE MARSELA, KRALJA PLAŽE: Živi u dvorcu od peska već 22 godine, a kaže da na samo jednu stvar ne može nikako da se navikne
Foto: Youtube/Printscreen

ATRAKCIJA RIA

(VIDEO) UPOZNAJTE MARSELA, KRALJA PLAŽE: Živi u dvorcu od peska već 22 godine, a kaže da na samo jednu stvar ne može nikako da se navikne

Planeta -

Brazilac Marsio Mizael Matolijas (44), poznat i kao "kralj plaže", obeležio je 22 godine života u peščanom dvorcu koji je izgradio na obali Rio de Žaneira.

Njegov neobičan dom, pomoću koga uspešno izbegava uobičajene troškove stanovanja, proslavio ga je širom zemlje, ali i sveta.

Osim što uživa u životu na plaži, čita knjige, igra golf i bavi se ribolovom kako bi preživeo. Rado pozira ispred dvorca koga svakodnevno mora da dorađuje jer se pesak zbog velikih vrućina brzo suši i urušava. Za razliku od drugih monarha, ovaj kralj popravke na svom domu obavlja sam, polivajući zidove dvorca kantama vode. Česta 'renovacija' ga nimalo ne brine i ponosno ističe kako ne želi da menja način života.

"Odrastao sam u zalivu Guanabara i oduvek sam živeo na plaži. Ljudi dobro plaćaju da bi živeli blizu okeana, a ja nemam nikakve račune i ovako mi je sasvim dobro", kaže Marsio.

Njegov dvorac se nalazi na plaži u čijoj okolini nekretnine dosežu basnoslovne iznose, ali u njemu se nalazi i prostorija od tri kvadratna metra koja je skroz ispunjena knjigama. Jedino što mu smeta jeste što pesak zadržava toplotu uzavrelog sunca, pa se noću teško spava.

"Ponekad ne mogu da zaspim od vrućine, pa odem kod prijatelja, a nekad jednostavno prenoćim pod zvezdama", kaže ovaj neobični kralj.

Kurir.rs/Miror Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track