(VIDEO) OVAJ SLUČAJ JE I POSLE 55 GODINA PRAVA MISTERIJA, A SADA SE POJAVIO NOVI TRAG: Rukom pisano pismo otkriva pravu istinu o čuvenom bekstvu iz Alkatraza
Foto: Profimedia, Printscreen Youtube

NIKAD NIKO NIJE USPEO DA POBEGNE ODAVDE

(VIDEO) OVAJ SLUČAJ JE I POSLE 55 GODINA PRAVA MISTERIJA, A SADA SE POJAVIO NOVI TRAG: Rukom pisano pismo otkriva pravu istinu o čuvenom bekstvu iz Alkatraza

Planeta -

Svi smo čuli za čuveno bekstvo iz Alkatraza 1962. godine, a do dan-danas, to je i dalje jedna od najvećih misterija.

Niko nije mogao da utvrdi da li su se tri zatvorenika izvukla živa. Braća Džon i Klarens Anglin i još jedan zatvorenik Frenk Moris su 6 meseci smišljali paklen plan kako da pobegnu iz dobro čuvanog zatvora. Ni pre ni posle, niko nije uspeo da pobegne iz Alkatraza.

foto: Youtube/Printscreen

Međutim, nikada nije postojao konkretan dokaz da je trio preživeo ovaj poduhvat,a većina je verovala da su se udavili, jer se zatvor nalazio na ostrvu.

Sada se pojavilo jedno pismo pisano rukom koje bi moglo da razreši misteriju.

Kako prenose američki mediji, pismo je još pre par godina poslato medijima, a FBI je ponovo pokrenuo istragu.

foto: Youtube/Printscreen

"Moje ime je Džon Anglin. Pobegao sam 1962. godine iz Alkatraza sa bratom Klarensom i Frenkom Morisom. Imam 83. godine i u lošem sam stanju, imam rak. Da, uspeli smo, ali jedva", pisalo je pismu.

Ovaj dokument predstavlja neverovatan obrt u slučaju koji je okupirao pažnju javnost već 55 godina.

foto: Youtube/Printscreen

Zatvorenici su mesecima kopali tunel do puta koji nije bio pod prismotrom. Svoje krevete su ispunili jastucima, da bi čuvari mislili da spavaju i onda su se dali u bekstvo.

Kada su došli do obale, zaplovili su u "splavu" napravljenom od više od 50 ukradenih kabanica i drugog materijala.

11. juna 1962. godine je bio dan bekstva. Prvobitno je trebalo da im se pridruži i Alen Vest, ali nije mogao da se provuče kroz tunel, tako da su drugi otišli bez njega.

Anglin, autor pisma, danas bi imao 86. godina, ukoliko je živ. Navodno, sada živi u Kaliforniji. Njegov brat Klarens je umro 2008. godine, a Moris 2011. godine.

Anglin je izgleda nameravao da se preda putem pisma u zamenu za samo jednu godinu u zatvoru.

FBI je analizirao otiske prstiju i DNK, ali rezultati nisu bili jasni, tako da, uprkos novim detaljima, slučaj ostaje i dalje otvoren.

Kurir.rs/Miror Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track