(FOTO) DEČJI HUMANITARCI 7 SATI POD ARTILJERISKOM PALJBOM DŽIHADISTA: Dvoje mrtvih, 17 ranjenih, A PAKAO JOŠ TRAJE!
Foto: AP

ID PREUZELA ODGOVORNOST

(FOTO) DEČJI HUMANITARCI 7 SATI POD ARTILJERISKOM PALJBOM DŽIHADISTA: Dvoje mrtvih, 17 ranjenih, A PAKAO JOŠ TRAJE!

Planeta -

Napad na prostorije dobrotvorne organizacije za pomoć deci "Sejv d čildren" (Save The Children) na istoku Avganistana i dalje traje sedam sati od kada je počeo danas, saopštila je ta nevladina organizacija koja je najavila da suspenduje svoje operacije u zemlji.

"Možemo da potvrdimo da je napad na naše prostorije u Džalalabadu još u toku", rekao je portparol organizacije u saopštenju čime je opovrgao provincijskog zvaničnika koji je pre nekoliko sati objavio kraj napada sa bilansom od dvoje mrtvih i 14 ranjenih.

foto: AP

Portparol nevladine organizacije je rekao da je odlučeno da se "privremeno suspenduju sve operacije" te organizacije u Avganistanu.

On je dodao da je Avganistan jedno od najtežih mesta na svetu za humanitarni rad. Pucnji se i dalje čuju u kvartu gde se dogodio napad koji je opkoljen policijom i vojskom.

foto: AP

Grupa naoružanih ljudi upala je danas u prostorije nevladine organizacije "Sejv d Čildren" u Džalalabadu, u istočnoj avganistanskoj provinciji Nangarhar, kada je ubijeno dvoje ljudi, saopštili su zvančnici provincije.

Ubijeni su policajac i civil. Jedan napadač je izveo samoubilački napad, drugog je ubila policija a treći se još bori, rekao je portparol provincijskih vlasti.

foto: AP

Portparol regionalne bolnice Nangarhar rekao je da je najmanje 14 ranjenih dovedeno u bolnicu i da bi broj nastradalih u napadu mogao da poraste pošto se okršaj nastavlja.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad. Grupa je navela da je bombaš-samoubica napao vozilom punim eksploziva a da je napad koji je usledio imao za metu britanske i švedske fondacije i avganistanske državne institutcije.

Kurir.rs/Beta

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: OSMI DAN OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA! Otkrivamo šta je prethodilo likvidaciji!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja