TRAMP HOĆE DA SE POMIRI: Ako su snimke o muslimanima stvarno podelili užasni rasisti, spreman sam da se izvinim!
Foto: Reuters

Dobrodošla izjava

TRAMP HOĆE DA SE POMIRI: Ako su snimke o muslimanima stvarno podelili užasni rasisti, spreman sam da se izvinim!

Planeta -

DAVOS - Američki predsednik Donald Tramp kaže da nije nameravao da uvredi Veliku Britaniju kada je na Tviteru podelio antimuslimanske video-snimke, koje je prethodno objavila liderka jedne krajne-desničarske grupe, i poručio da je spreman da se izvini ukoliko je tačno da su članovi grupe "užasni rasisti".

Tramp je za emisiju "Dobro jutro Britanijo" na Aj-Ti-Viju (ITV) rekao da nije znao ništa o grupi Britanija na prvom mestu pre nego što je podelio tri snimka na svom nalogu na Tviteru u novembru prošle godine, prenosi Bi-Bi-Si.

"Ako mi govorite da su oni užasni ljudi, užasni rasisti, svakako ću se izviniti ako biste voleli da to učinim", rekao je Tramp. Američki predsednik je sebe nazvao "najmanje rasističkom osobom koju će iko upoznati" i ogradio se da to što je objavio te snimke ne predstavlja odobrenje za delovanje te grupe.

Tramp je naglasio da nije hteo da izazove nikakve probleme za Britaniju, zemlju koju, kako je rekao, mnogo voli.

"Mogu da vam kažem da imam veoma dobar odnos s vašim premijerom. Ona radi veoma dobar posao. Zapravo imamo veoma dobar odnos, iako mnogo ljudi misli da nemamo", rekao je on.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track