(VIDEO) TRAGIČNA PRIČA JEDNE PORODICE: Slikali su decu na odmoru, a nisu ni slutili da će im se zbog toga život pretvoriti u noćnu moru
Foto: Youtube/Printscreen

PRAVNA BITKA TRAJE VEĆ 10 GODINA

(VIDEO) TRAGIČNA PRIČA JEDNE PORODICE: Slikali su decu na odmoru, a nisu ni slutili da će im se zbog toga život pretvoriti u noćnu moru

Planeta -

Za bračni par Demari 2008. godina je bila najgora u životu.

Ono što je počelo kao zabavan porodični odmor, pretvorilo se u pravu noćnu moru.

Lisa i Ej Džej Demari su sa tri ćerke, uzrasta od 5, 4 i jedne godine otišli na odmor u San Dijego.

Kao i većina familija, slikali su sve što su stigli, ponajviše svoje ćerke.

Kada su se vratili kući, otišli su u foto-radnju da razviju slike. Međutim, radnica je bacivši pogled na te slike mislila da su krajnje neprikladne. Pošto su na pojedinim fotografijama ćerke bile gole, smatrala je da su pornografske. Prijavila ih je policiji i pokrenuta je istraga o seksualnom zlostavljanju.

foto: Youtube/Printscreen

Prema izveštaju, devojčice su bile u provokativnim pozama i videle su im se genitalije, međutim, roditelji su istakli da su to obične fotografije dece koje svaka porodica ima.

Ćerke su im oduzete, Lisa je imala problema na poslu i bila je suspendovana. Oboje upisani u registar seksualnih prestupnika.

foto: Youtube/Printscreen

"To je bila noćna mora, sve je bilo neverovatno. Jedna od fotografija je pokazivala devojčice kako leže na peškiru zagrljene. Mislili smo da su vrlo slatke", rekla je tada očajna najka.

Posle nekoliko meseci borbe, deca su im vraćena, a policija je odlučila da ne podiže nikakve optužnice. Već 10 godina ova porodica pokušava da tuži ljude odgovorne za njihovu patnju.

Tek ove nedelje je sud presudio da su im deca oduzeta bez ikakvog osnova i da nije bilo dokaza da su im deca bila u opasnosti.

Podsetimo, i u našoj javnosti se pre nekoliko godina pominjao sličan slučaj. 2010. godine, Vuku i Verici Nastić, srpskim državljanima koji žive u Kaliforniji oduzeta su deca zbog slika u kompjuteru. Posle osam meseci, Agencija za brigu o deci odustala od optužbi za zlostavljanje i vratila im decu.

Kurir.rs/Mirror Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV REKONSTRUKCIJA! EKSKLUZIVNO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track