(VIDEO) TRAMP U DAVOSU PRED NIKAD VEĆOM PUBLIKOM: Mediji su me uvek voleli kao biznismena, a kad sam postao predsednik sve se obrnulo!
Foto: Reuters

SVE OČI UPRTE U NJEGA

(VIDEO) TRAMP U DAVOSU PRED NIKAD VEĆOM PUBLIKOM: Mediji su me uvek voleli kao biznismena, a kad sam postao predsednik sve se obrnulo!

Planeta -

Američki predsednik, Donald Tramp, drži dugoočekivani govor u Davosu, na Svetskom ekonomskom forumu.

14.40 - Sala je bila dupke puna, tako da ukoliko je neko i hteo da bojkotuje Trampov govor, ne bi ga primetili, primetila je novinarka M. Karuso-Kabrera.

14.35 - Predsednik Tramp je završio svoje obraćanje u Davosu

foto: Printscreen

14.32 - Celog života sam bio okružen medijima i kao biznismena su me uvek dobro tretirali, međutim, kada sam postao predsednik video sam koliko su lažni i okrutni.

14.31 - Bio sam uvek uspešan u pravljenju novca, dobar sam biznismen. Istorijski, nikada biznismen nije bio predsednik, uglavnom su to bili generali ili političari.

14.30 - Nezaposlenost je na najnižem nivou. Ovakav duh koji srećem danas u Americi nikad pre nisam video.

14. 25 - Švab je postavio pitanje Trampu zašto je poreska reforma bila neophodna.

"Poreska reforma je svima oduvek bila san tokom godina, one su važne koliko i rezovi. Građani će imati više novca na svojim računima", rekao je.

14.23- Danas pozivam sve da budu deo divne budućnosti koju gradimo, zaključio je Tramp na kraju govora koji je propraćen aplauzom.

1 / 6 Foto: Reuters

14.19 - Naš imigracioni sistem je zastareo i mora da se menja

14.18 - Zadovoljstvo mi je što mogu da kažem da je Islamska država izgubila skoro 100 odsto svoje teritorije, rekao je Tramp govoreći o borbi protiv terorizma.

"Učinićemo sve da zaštitimo naše granice", rekao je.

foto: EPA

14.17 - Imamo najbolje radnike i univerzitete, nije nikada bilo bolje ulagati nego sada. Tramp je istakao da je sada pravo vreme da se poslovanje i radna mesta vrate u SAD.

14.15 - SAD su spremne da trgovinski pregovaraju da svim državama, ukoliko je to u interesu svih

14.14 - Mi podržavamo slobodnu trgovinu, ali ona mora biti fer i recipročna.

14.13 - Uvek ću staviti Ameriku na prvo mesto, kao što i drugi predsednici tako posmataraju svoje države. Ja verujem u Ameriku i smatram da je to zemlja u kojoj treba ulagati i razvijati biznis. To što nam je Amerika na prvom mestu ne znači da treba da bude i sama.

foto: EPA

14.08 - Proteklih godina imali smo velike poduhvate. Pomagali smo Amerikancima kako da ostvare svoj američki san.

Stvorili smo 2,4 miliona radnih mesta od početka mog mandata. Nezaposlenost Afroamerikanaca i Latinoamerikanaca je na najnižem nivou, započeo je obraćanje Tramp.

foto: EPA

"Amerika nada budućnosti u kojoj će svi napredovati", rekao je predsednik SAD naglašavajući da je tu došao da bi "predstavljao interese američkog naroda".

Tramp se na početku govora založio za svet u kojem će "svako dete živeti zaštićeno od nasilja, siromaštva i straha".

14.03 - Čestitam vam na poreskoj reformi, rekao je osnivač i predsedavajući Foruma, Klaus Švab koji je potom prepustio govornicu predsedniku SAD.

14.00 - Tramp se pojavio na bini

foto: Printscreen

13.56 - Pred sam početak, na bini se pojavio orkestar.

foto: Printscreen

Njegov dolazak izazvao je najviše pažnje među delegatima, a posetioci su već sat i po pre početka njegovog govora krenuli da okupljaju u sali u želi da zauzmu što bolja mesta.

foto: Fonet

Novinar Leri Eliot je prokomentarisao da je slušanje Trampa kao odlazak na utakmicu Premijer lige.

"Ima dosta guranja i upadanja u red, a i pretresaju vas mnogo pominje pre nego što uđete u salu", rekao je.

foto: Fonet

Inače, već se nekoliko dana se šire glasine o mogućem bojkotu Trampovog govora. Navodno, mnogi učenici su rekli da će demonstrativno napustiti salu kada Tramp započne govor, međuti, gužva govori da ipak vlada velika zanteresovanost za posetu američkog predsednika.

foto: AP

I pre govora, Tramp je ocenio da je njegova poseta Svetskom ekonomskom forumu u švajcarskom gradu Davos "već veoma uspešna".

"Svedočimo ogromnim ulaganjima i današnji dan je bio veoma uzbudljiv i odličan dan... i odličan za našu zemlju", rekao je Tramp novinarima.

Tramp je prvi predsednik SAD nakon Bila Klintona u 2000. godini koji prisustvuje forumu u Davosu.

Donald Tramp je na marginama foruma razgovarao sa brojnim svetskim liderima.

Kurir.rs

Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja