(VIDEO) STRAVIČNA RAZMENA U DONBASU: Za zdravog ukrajinskog vojnika dobili silovanu devojku odsečene ruke I S BEBOM ROĐENOM U ZAROBLJENIŠTVU!
Foto: YT Sreenshot/anna news

sramota

(VIDEO) STRAVIČNA RAZMENA U DONBASU: Za zdravog ukrajinskog vojnika dobili silovanu devojku odsečene ruke I S BEBOM ROĐENOM U ZAROBLJENIŠTVU!

Planeta -

Vlasti DNR i vojska Ukrajine su kao znak dobre volje dogovorili razmenu zarobljenika.

Razmena zatvorenika je održana 24. januara, a DNR je ukrajinskoj strani predala Romana Sovkova, rođenog 1989. godine, koji je pre šest meseci zarobljen kod Marinke.

Ukrajina je zauzvrat DNR pustila Nadeždu Kozlovu, koji je silovao ukrajinski vojnik, a u jednom trenutku ona je od silovatelja otela i aktivirala granatu.

foto: YT Screenshot/Anna news

Kao rezultat toga, ubijena su dva ukrajinska vojnika, jedan je povređen, a nesrećnoj devojci je amputirana podlaktica.

"Pre nekoliko dana mi smo prihvatili devojku rođenu 1995. godine kojoj je desna amputirana, a dve noge su polomljene. U zatočeništvu je bila oko tri godine, a tu se porodila i sada ima jednogodišnje dete. Ona je u izuzetno ozbiljnom stanju i podvrgava se rehabilitaciji, pokušaćemo da izlečimo noge i stavimo protezu na ruku, a zauzvrat smo pustili ukrajnskog vojnika koji je bolestan jer ima dijabetes", rekla je Daria Morozova, komesar za ljudska prava DNR.

Kurir.rs/Anna news

Foto: YT Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track