(FOTO, VIDEO) PRETILI MU BOJKOTOM, A SALA BILA DUPKE PUNA: Trampa u Davosu slušale stotine ljudi, a svi su zapazili jedno pitanje iz prošlosti
Foto: EPA

DOČEKAN KAO ROK ZVEZDA

(FOTO, VIDEO) PRETILI MU BOJKOTOM, A SALA BILA DUPKE PUNA: Trampa u Davosu slušale stotine ljudi, a svi su zapazili jedno pitanje iz prošlosti

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp održao je dugo iščekivani govor pred punom salom na Svetskom ekonomskom forumu u švajcarskom gradu Davosu.

1 / 14 Foto: AP

Za njegov govor je pokazano veliko interesovanje iako su prethodno mnogi rekli da će ga bojkotovati. CNN je čak preneo da je Tramp dočekan u stilu rok zvezde.

Po dolasku u Davos, dočekali su ga novinari najvećeg lista u Švajcarskoj "Blika".

Tramp je sa oduševljenjem pogledao naslovnu stranu na kojoj je stajal njegova slika i natpis: "Dobrodošao u Švajcarsku". Kada su mu novinari objasnili da se radi o najvećem listu u zemlji, on se i potpisao na novine.

Tramp je govor počeo osvrtom na američku ekonomiju i pohvalio se visokim brojkama otkako je on na vlasti.

Posle govora o kome je bilo reči o ekonomiji, borbi protiv terorizma i imigrantrskoj politici, usledila su pitanja.

foto: AP

Tramp je upitan koja su mu je iskustva iz prošlosti pomogla da postane predsednik.

"Pomoglo mi je to što sam biznismen. Oduvek sam umeo da stvaram novac", rekao je Tramp.

foto: EPA

Tramp je rekao i da je uvek imao dobre odnose se medijima i da je tek kada je postao predsednik shvatio koliko "zlobni, surovi, bezobrazni i lažni mediji umeju da budu".

Inače, kao kao biznismen, Tramp nikad nije bio pozvan u Davos gde se okupljaju predstavnici krupnog kapitala, a dans je bio prvi je američki predsednik na Svetskom ekonomskom forumu od 2000. godine.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PLENKOVIĆU, ODAJ POČAST ŽRTVAMA JASENOVCA! Šta je sve Ivica Dačić poručio hrvatskom premijeru usred Njujorka?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja