(VIDEO) KO JE ČOVEK KOJI JE BIO ZVEZDA TRAMPOVOG GOVORA: Voz ga je pregazio, operisali su ga satima bez ikakve anestezije, a jedva je pobegao iz najizolovanije zemlje sveta!
Foto: Reuters

NJEGOVA PRIČA JE INSPIRACIJA ZA SVE

(VIDEO) KO JE ČOVEK KOJI JE BIO ZVEZDA TRAMPOVOG GOVORA: Voz ga je pregazio, operisali su ga satima bez ikakve anestezije, a jedva je pobegao iz najizolovanije zemlje sveta!

Planeta -

Ji Seong-ho je 1996. bio pregladneli dečak u Severnoj Koreji.

"Jednog dana pokušao je da ukrade nešto uglja iz vagona koji bi razmenio za nešto hrane, do koje je bilo gotovo nemoguće doći. Od malaksalosti je pao na šine, a sebi je došao u trenutku kada mu je voz prelazio preko nogu.

Podvrgnut je amputacijama na živo, bez ikakvih sredstava koja bi mu ublažila bol", naveo je američki predsednik Donald Tramp u svom obraćanju naciji.

foto: Youtube/Printscreen

"Toliko sam vrištao da je zvuk verovatno bio glasniji od akcionih filmova u bioskopu", rekao je svojevremeno Ji u jednom intervjuu.

Kasnije je bio izložen torturi severnokorejskih vlasti kada se vratio sa kratkog puta iz Kine. Napali su ga, zahtevali da im kaže da li je u Kini sreo neke hrišćane. Zaista ih je sreo i tada je odlučio da želi da bude slobodan, ispričao je Tramp.

foto: Reuters

"Seong-ho je prešao hiljade milja na štakama, prehodao je Kinu i jugoistočnu Aziju na svom putu do slobode. Veliki deo njegove porodice krenuo je za njim.

Danas živi u Seulu gde brine o drugim izbeglicama i u Severnu Koreju šalje poruke kojih se tamošnji režim boji najviše, poruke istine", dodao je Tramp.

foto: Reuters

Tvoja velika žrtva svima nam je inspiracija, poručio je Trump nakon čega je Korejac ustao na galeriji i mahnuo svima svojim starim štakama.

Danas Ji Seong-ho živi u Seulu gde pomaže drugim prebeglim sunarodnicima. Osnovao je udruženje "Sada, akcija, jedinstvo, ljudska prava" čiji je cilj da podigne svest javnosti o uslovima u kojima žive građani Severne Koreje. O tome je govorio na konferencijama širom sveta.

foto: Reuters

Kad je Tramp završio govor, Jia su prisutni u Kongresu pozdravili gromoglasnim aplauzom, a on je ponosno mahnuo štakama. Iste reakcije videle su se i na društvenim mrežama, gde su mnogi korisnici pisali kako je njegova priča "inspiracija za sve".

Kurir.rs/BBC Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track