(VIDEO, FOTO) KSENIJA SOBČAK IZAZIVA PUTINA: Mene znaju svi Rusi, nema ovakve ko što sam ja!
Foto: EPA

SAMOUVERENA

(VIDEO, FOTO) KSENIJA SOBČAK IZAZIVA PUTINA: Mene znaju svi Rusi, nema ovakve ko što sam ja!

Planeta -

MOSKVA - TV voditeljka Ksenija Sobčak ulazi u trku za predsednika Rusije.

AP ocenjuje da će Sobčakova moći da motiviše glasače da izađu na izbore, jer najveći neprijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina nije neki kandidat već apatija glasačkog tela.

1 / 4 Foto: AP

Naime, Sobčakovu zbog glamura, dovitljivosti i prkosnog stava istovremeno i vole i mrze pa bi ona mogla biti upravo onaj kandidat poteban Kremlju da izborima 18. marta da legitimnost, navodi AP.

"Moja popularnost je ogromna. Ja sam jedina osoba koju poznaju svi Rusi, kao i Putina. Nema nikoga drugog u državi koga toliko dobro poznaju", rekla je ona toj američkoj agenciji.

foto: AP

Inače, Sobčakova je ćerka Putunovog nekadašnjeg zaštitnika, bivšeg gradonačelnika Sankt Peterburga. Ona odbacuje bilo kakve optužbe da radi u dosluhu sa Kremljom. Ona kaže da je u predsedničku trku ušla da bi privukla pažnju javnosti na najakutnija pitanja i da bi promovisala liberalne vrednosti.

Evo njenog pitanja na Putinovoj redovnoj godišnjoj konferenciji za novinare iz decembra prošle godine:

Mnogi politički posmatrači su, međutim, skeptični prema njoj, ocenjujući da ona samo imitira liberalnu proreformsku agendu, dodaje AP i ocenjuje da Sobčakova nema šanse da pobedi.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track