(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) HOROR U ITALIJI! OSVETA ZA BRUTALNO UBISTVO DEVOJKE: Iz automobila pucali po celom gradiću na sve koji im liče na migrante?! 6 ranjeno
Foto: EPA, Foto: EPA

RASNO MOTIVISAN NAPAD

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) HOROR U ITALIJI! OSVETA ZA BRUTALNO UBISTVO DEVOJKE: Iz automobila pucali po celom gradiću na sve koji im liče na migrante?! 6 ranjeno

Planeta -

Šest stranaca ranjeno je jutros mecima ispaljenim iz vozila u prolazu u italijanskom gradiću Mačerati, kod Ankone, od kojih jedna osoba ima povrede opasne po život, rekao je danas gradonačelnik tog mesta, Romano Karančini.

Karančini je rekao da su žrtve pet muškaraca i jedna žena.

Napadač je, kako navode lokalni mediji, 28-godišnji Italijan koji nije imao krivični dosije.

Nekoliko medija je javilo da su pucnji ispaljeni iz auta koji je prošao kroz centar.

Pucnjava je prijavljena u nekoliko prometnih delova grada, uključujući i železničku stanicu.

Državna televizija RAI prenela je da se činilo da je napadač ciljao u afro-amerikance na ulici, odnosno da je napad rasno motivisan i da su žrtve migranti.

Korijere izveštava da je pucnjava prema prvim informacijma čin osvete zbog smrti Pamele Mastropietro mlade Italijanke čiji je raskomadano telo nađeno u dva kofera. Glavni osumnjičeni za to ubistvo je imigrant iz Nigerije.

1 / 4 Foto: EPA

Visoka zvaničnica Demokratske partije Debora Serakjani objavila je da uhapšeni napadač tokom napada na prolaznike pucao i lokalno sedište te stranke u Mačerati.

"Ludak koji je pucao na nenaoružane građane i sedište PD član je Severne lige koji je bio njihov kandidat na opštinskim izborima 2017. godine", navela je Serakjanijeva, predsednica regiona Friuli-Venecija Djulija i zamenica generalnog sekretara PD i bivšeg premijera Italije Matea Rencija.

Prethodno se gradonačelnik Romano Karanćini na Fejsbuku obratio građanima i poručio im da ostanu kod kuće.

"U gradu je naoružani čovek koji puca. Zaustavili smo javni prevoz. Zamolili smo škole da zadrže decu do daljnjeg. Preporučuje se da do daljnjeg ne idete po njih.

Italijanski mediji javljaju da je napadač uhapšen.

Italijanska policija objavila je upozorenje stanovnicima da ostanu u zatvorenom prostoru.

"Pucnjava u Mačerati. Ima ranjenih. U toku je policijska operacija. Ostanite u skloništu i izbegavajte javne prostore ", navodi policija.

Kurir.rs/ Tanjug/ BBC

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja