NETANIJAHU ŽESTOKO OPTUŽUJE: Soroš finansira proteste protiv Izraela!
Foto: AP

MILIJARDER MUTI I U IZRAELU

NETANIJAHU ŽESTOKO OPTUŽUJE: Soroš finansira proteste protiv Izraela!

Planeta -

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanijahu optužio je mađarskog milijardera jevrejskog porekla Džordža Soroša da organizuje kampanju protesta protiv izraelskog plana o deportaciji hiljada afričkih migranata.

"Džordž Soroš finansira proteste. Obama je deportovao dva miliona migranata, niko ništa nije rekao", rekao je Benjamin Netanijahu na sednici vlade.

On je tako odgovorio na izjavu ministra Ofira Akunisa, koji je rekao da su nedavne proteste organizovali ekstremni levičari uz finansijsku podršku evropskih zemalja.

List Haarec podseća da je mađarski premijer Viktor Orban prošle godine vodio kampanju protiv Soroša optužujući ga da koristi svoje bogatstvo, moć, uticaj i mrežu nevladinih organizacija da naseli milione migranata u Mađarskoj i Evropskoj uniji.

Oko 40.000 migranata, od kojih su skoro svi iz Eritreje i Sudana, poslednjih godina stiglo je u Izrael bežeći od opasnosti i tražeći nove životne prilike. Planovi za deportaciju izazvali besne reakcije u Izraelu gde su grupe pilota, doktora, pisaca, rabina i preživelih žrtava Holokausta apelovali na vlasti da ih obustave, tvrdeći da deportacije nisu etičke i da će narušiti sliku Izraela kao utočišta za jevrejske migrante, navodi AP.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track