(FOTO, VIDEO) KATASTROFA NA TAJVANU: Pogledajte kako se hotel srušio u stravičnom zemljotresu! Traga se za zarobljenima pod gomilom šuta!
Foto: Twitter

POTRES JAČINE 6,4 STEPENA

(FOTO, VIDEO) KATASTROFA NA TAJVANU: Pogledajte kako se hotel srušio u stravičnom zemljotresu! Traga se za zarobljenima pod gomilom šuta!

Planeta -

Jak zemljotres jačine 6,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je danas Tajvan, a na društvenim mrežama pojavile su se fotografije jednog hotela u mestu Haulien koji se urušio.

Na snimcima se mogu videti ulice prekrivene prašinom i delovima zgrada. Zgrada hotela se skroz nakrivila na stranu, a prvi sprat je potpuno uništen.

Za sada nema informacija o eventualnim žrtvama u hotelu.

Kako se navodi, najmanje 5 zgrada se srušilo posle potresa.

Zemljotres se dogodio 22 kilometra od tog grada, na dubini od jednog kilometra. Poginulo je najmanje dvoje ljudi, a više od 100 je povređeno.

Novinarka Luis Vat je rekla da se njen stan zatresao, a u isto vreme je dobila poruku na telefonu koja upozorava na opasnost.

Službe za spasavanje pokušavaju da oslobode ljude koji su ostali zarobljeni u hotelu, a mediji prenose da most na istočnoj tajvanskoj obali više nije u funkciji.

Kurir.rs/RT/Tanjug Foto: Twitter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PREDSEDNIK EVROPSKE KOMISIJE JASAN! Evo kada će Srbija i Crna Gora ući u EU!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track