(FOTO) SRBI IZ PARIZA ISPROZIVALI FRANCUZE: Padne 10 cm snega i kao da je sudnji dan! Na televiziji ih uče kako da hodaju! Pitamo se samo jedno...
Foto: EPA, Foto: EPA

ZIMA IZ SRPSKOG UGLA

(FOTO) SRBI IZ PARIZA ISPROZIVALI FRANCUZE: Padne 10 cm snega i kao da je sudnji dan! Na televiziji ih uče kako da hodaju! Pitamo se samo jedno...

Planeta -

Pariz i okolna regija poslednjih nekoliko dana su pod "snežnom uzbunom" jer je prvi put posle više od 10 godina sneg zapravo napadao.

I dok iz prestonice Francuske danima stižu izveštaji o kolapsu koji je u gradu nastao zbog snega i leda, na portalu Svi Srbi u Parizu pojavio se tekst u kome Srbi opisuju kako iz njihovog ugla izgleda ova zima.

"U Parizu je u utorak palo nešto malo više iznad 10cm snega, koji se i zadržao po ulicama i trotoarima, što je velika retkost. Sneg je u noći između utorka i srede, a i tokom jučerašnjeg dana izazvao veliku pometnju i paralisao grad. Danas više sneg ne pada, neke su ulice očišćene ali je veliki broj njih prekriven ledom koji pravi još veći problem nego i sam sneg. Ovakva situacija Francuzima izgleda kao da je došao sudnji dan.

Veliki broj škola je juče bio zatvoren. Autobusi nisu vozili juče a ne voze ni danas. Rafofi u prodavnicama su poluprazni. Već dva dana se na svim televizijskim kanalima jedino priča kako preživeti sneg od 10cm i led koji se napravio usred temperature koja je noćas pala na -6 stepeni cezijusovih. Na televiziji se uče građani kako da hodaju po snegu ili preparkiraju svoj auto. Čak je bila i reportaža, kako napraviti Sneška Belića.

Juče nisu prolazili ni kamioni za smeće pa su kante za smeće i kontejneri na sve strane. Iz opštine su nam potvrdili da bi danas trebalo da se taj problem reši jer su pariske ulice sve u đubretu.

1 / 9 Foto: EPA

Državni zvaničnici su pozvali građane da bez preke potrebe ne uzimaju automobile i ne napuštaju svoje domove.

Već se u medijima traže krivci koji su odgovorni za ovaj haos. Mi se pitamo šta bi se desilo da je svake godine Pariz pod snegom po mesec ili dva?"

Kurir.rs/ Svisrbiuparizu.com

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) DRAMATIČNO! PARIZ OKOVAN LEDOM: Saobraćaj u haosu, letovi se otkazuju, škole zatvorene!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track