NETANIJAHU O OBARANJU IRANSKOG DRONA: Izrael ne želi rat, ali neće oklevati da se brani
Foto: AP

ima podršku sad

NETANIJAHU O OBARANJU IRANSKOG DRONA: Izrael ne želi rat, ali neće oklevati da se brani

Planeta -

Izrael ne želi rat, ali neće oklevati da se brani od bilo kakvih napada ili pokušaja Teherana da dobije uporište u Siriji, kaže izraelski premijer Benjamin Netanijahu.

Ova izava je usledila nakon što je Izrael srušio iranski dron na svojoj teritoriji.

"Naša politika je jasna: Izrael će se braniti protiv bilo kakve agresije i bilo kakvog pokušaja kršenja njenog suvereniteta", rekao je Netanjahu, navode izraelski mediji.

Ambasador Izraela u UN Dani Danon poslao je večeras pismo Savetu bezbednosti UN u kome je izrazio izraelski protest što je Iran poslao dron koji je ušao u izraelski vazdušni prostor.

"Ovo nije prvi put da vas upozoravamo na opasne akcije Irana koji destabiliše region", napisao je ambasador, dodavši da taj incident dokazuje da su se sva upozorenja Izraela pokazala ispravnim.

Sjedinjene Američke Države u potpunosti podržavaju pravo Izraela da se brani od pretnji, izjavio je portparol Pentagona, nakon što je Izrael saopštio da je pogodio 12 iranskih i sirijskih meta u Siriji, uključujući sirijske sisteme vazdušne odbrane.

"Američki Stejt department nije učestvovao u toj vojnoj operaciji. Izrael je naš najbliži bezbednosni partner u regionu i u potpunosti podržavamo prirodno pravo Izraela da se brani od pretnji po svoju teritoriju i svoj narod", istakao je portparol Pentagona Adrijan Rankajn-Galovej, prenosi Rojters.

Kurir.rs/Agencije

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) IZRAELCI U PARAMPARČAD RAZNELI IRANSKI DRON! Vojska emitovala snimak obaranja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track