(VIDEO) DOBITNICI LUTRIJE UŽASA: Uboli su glavnu premiju, ali bi sada voleli da su pocepali listiće
Foto: Profimedia

strava

(VIDEO) DOBITNICI LUTRIJE UŽASA: Uboli su glavnu premiju, ali bi sada voleli da su pocepali listiće

Planeta -

Mnogi obični smrtnici sanjaju o dobitku na lutriji zato što veruju da će taj novac rešiti sve njihove probleme. Međutim, često se desi da dobitak donese još više problema. Novac privlači brojne probleme, a redovno se pojavljuju članovi porodice koji se godinama nisu javili.

Ovih deset ljudi, prema odabiru portala ListVerse izgubilo je puno više nego što su ikad mogli da dobiju na lutriji.

Ejbraham Šekspir

Osvojio je 30 miliona dolara na lutriji i odabrao je da mu odjednom isplate čak 17 miliona. Bio je uveren da ga novac neće promeniti, pre svega jer ga je već pratio ugled blagonaklonog čoveka koji je uvek spreman da pomogne. Upravo ta dobrota dovela je i do njegovog konačnog pada.

Upoznao je Doris Mur koja mu je ponudila pomoć u upravljanju novcem. Milion dolara je spiskala na skupe automobile i luksuzna putovanja, ali to joj nije bilo dovoljno. Ubila je Šekspira i zakopala njegovo telo u obližnjem polju. Rodbini i prijateljima je govorila da je Ejbraham samo pobegao iz grada, ali porodica nije poverovala. Policijskom istragom pronađeno je njegovo telo, a Doris je kasnije osuđena na doživotnu kaznu zatvora.

Uroj Kan

Bio je presrećan kad je na lutriji dobio milione. Istini za volju, na kraju je dobio tek 425.000 dolara nakon poreza i svih taksi, ali planirao je da taj novac uloži u svoju firmu, a jedan deo bi donirao lokalnoj dečjoj bolnici.

Nakon konferencije za medije gde mu je uručen ogromni ček, otišao je kući i pridružio se porodici na tradicionalnoj večeri. Posle večere mu je pozlilo, a ujutro su ga morali da ga voze u bolnicu gde je i umro. Pogrebnik je proglasio Kanovu smrt prirodnom, ali brat nije poverovao u to. Tražio je toksikološki nalaz i otkriveno je da je umro od trovanja cijanidom. Policijska istraga još nije ustanovila ko ga je ubio.

Endru Dž. Viteker mlađi

Dobio je 113,4 miliona dolara i bio je uveren da je to pravi blagoslov. Dao je milione dolara crkvi, osnovao je dobrotvornu organizaciju za pomoć u pronalaženju posla ili reedukacije, ali uskoro su ljudi počeli da dolaze i traže novac. Kad bi ih odbio, počeli su da mu prete. Na kraju je morao da da više od tri miliona dolara samo kako bi se rešio tužbi.

Najveće probleme mu je pravila je unuka Brendi. Davao joj sve šta je htela, a kad je njegova kćerka i Brendina majka umrla od raka, preuzeo je brigu nad njom. Brendi je imala brdo novca na raspolaganju i zbog toga je privukla pažnju dilera droge. Uskoro je postala zavisnoca, a Endru je platio čak i odvikavanje od droge. Ništa nije pomaglo i Brendi je umrla, verojvatno od predoziranja, pre svog osamnaestog rođendana.

Sa suprugom se razveo nakon Brendine smrti, a iduće godine je i jedina preživjela kćerka umrla. Ovih dana Endru priča da bi mu bilo bolje da je samo pocepao listić.

Džefri Dampijer

Džefri je sa suprugom osvojio u 20 miliona dolara na lutriji, a nakon razvoda su podelili dobitak. On je počeo da se zabavlja sa Kristal Džekson i kad su se preselili na Floridu, poveli su i dve njene sestre.

Viktoria, jedna od ga je pozvala da dođe kod nje. Tamo ga je sačekala sa dečkom i tukla kako bo otkrio gde se nalazi novac. Na kraju su ga ubili, a kasnije su oboje hapšeni i osuđeni na doživotne kazne.

Rene Sena

Život nije mazio ovog Brazilca. Zbog dijabetesa je izgubio obe noge i morao je da prodavaje svoju imovinu samo kako bi preživeo. Sve se promenilo kad je dobio nešto manje od 17 miliona dolara na brazilskoj lutriji. Upoznao je Adrijanu Almeidu kojoj se svideo tek nakon što je osvojio lutriju.

Ubrzo su se i venčali, a Adriana je postala glavna i odgovorna za novac. Postala je čak i jedina njegova naslednica, ali joj je uvek bilo malo. Kad je otkrio da ga Adrijana vara, počeo je da joj preti da že je izbaciti iz testamenta.

Samo nekoliko dana nakon toga Senu su na putu do omiljenog kafića presreli su ga dvojica maskiranih motorista. Ubili su ga hicima u glavu, a policija je kasnije otkrila da je Adriana naručila ubistvo. Osuđena je na 20 godina u zatvoru.

Li R. Kost

Li je bio srećni penzioner kada je dobio 250.000 dolara na lutriji. Ali sve krenulo naopako kada je potom upoznao jed u ženu. Porše Svit ga je otpratila kući i ostavila je ulazna vrata otključana.

Njeni prijatelji su ušli u Kostovu kuću i počeli ga tući. Na kraju ga je jedan od provalnika, Terence Maja ubio. On je kasnije je osuđen na doživotnu robiju.

Kregori Burč mlađi

Bio je potpuno u šoku kada je na lutriji osvojio nešto više od 400.000 dolara. Uskoro sumpočeli da mu prete da će ga opljačkati, što se nekoliko meseci kasnije i desilo. Mirno veče Burčeve porodice prekinuli su pucnji iz sačmarice i upad maskiranih ljudi.

On je pokušavao da objasni da kod sebe nema novac, dao im je svoju bankovnu karticu i preklinjao za milost. Na kraju su mu pucali u u obje noge i pobegli. Od povreda je preminuo, a za njegovu smrt je optuženo sedmoro ljudi.

Marjia Lu Devrel

Dejvid i Maria Lou Devrel su bili presrećni kad su na lutriji dobili 5 miliiona dolara. Svom dugogodišnjem prijatelju Piteru Keliju, po struci finansijskom savetniku, dali su punomoć i rekli da slobodno upravlja novcem kako god on misli da je najbolje. Toliko su mu verovali da su mu dozvolili da uzima novac sa računa kako bi podmirio svoje troškove. Jednom prilikom se počeo da se svađa sa sa Marijom i došlo je do žestokog koškanja. Piter ju je umlatio gumenim čekićem i pretvarao se da je samo pronašao telo nakon pljačke. Policija mu nije poverovala i on je osuđen na 13-18 godina zatvora.

Arturo Eufemia

Filipinci Arturo i Leticia Eufemia osvojili su nešto manje od 400.000 dolara i odlučili su da zadrže četvrtinu te sume u gotovini. Ostatak su stavili u banku. Iako su pokušavali da sakriju svoj dobitak, Arturo je počeo u svojoj kući da drži pijanke.

Nakon jedne takve zabave, došli su mu maskirani muškarci i tražili novac. On se razljutio i pokušao da se odbrani. Uspeo je da upuca jednog napadača pre nego što su ga ubili.

Ukrali su sav novac do koga su mogli da dođu, a ukrali su i njegov novi kombi. Lokalna policija je ubrzo došla ne mesto zločina, ali počinoci su pobegli. Istragom je utvrđeno da je Arturov rođak, Majoriko, došao na ideju da opljačkaju Artura jer nije hreo da mu pozajmi 8.000 dolara.

Bazil Torn

Šezdesetih godina prošlog veka on je osvojio 100.000 funti, što bi danas iznosilo oko milion i po dolara, a čitavaporodica je danima punila naslovnice britanskih medija. Objavljeni su detalji priče, znalo se gde tačno žive, kako izgledaju i koliko su novca su dobili.Razbojnici su mu oteli sina i tražili 25.000 tadašnjih funti.

Samo 12 sati kasnije je opet nazvao i rekao da novac treba stave u dve papirn vreće, ali nije rekao gde trebaju da ga ostave. razbojnici uu dečaku dali drogu da ga smire ali je dečak umro. Naknadnom policijskom istragom rasvetljena je konačna istina i pljačkaši su osuđeni na doživotni zatvor.

Kurir.rs/Express.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track