(VIDEO) HIT! KAMERE SVE ZABELEŽILE: Prva reakcija Ilona Maska na istorijsko lansiranje je neverovatna!
Foto: Printscreen/ National Geographic, Foto: Printscreen/ Nacional Geographic

ODUŠEVLJEN

(VIDEO) HIT! KAMERE SVE ZABELEŽILE: Prva reakcija Ilona Maska na istorijsko lansiranje je neverovatna!

Planeta -

U trenucima istorijskog lansiranja rakete "Falkon hevi" kamere su zabeležile reakciju Ilona Maska na taj trenutak.

Podsetimo, kompanija "Spejseks" američkog milijardera i inovatora Ilona Maska lansirala je raketu "Falkon hevi", za koju se tvrdi da je najsnažnija na svetu. Iako je sam Mask procenjivao uspeh lansiranja na oko 50 procenata sve je prošlo u najboljem redu, a njegova prva reakcija na uspešno lansiranje odlično prikazuje njegovu iznenađenost i oduševljenje. Naime, ekipa National Geographica je u trenutku lansiranja bila u kontroli leta zajedno s Elonom Muskom, osnivačem SpaceX-a i Tesla Motorsa.

"To je.eno leti! Ta stvar je poletela!", rekao je uzbuđeni Mask gledajući lansiranje rakete. Potom je zajedno sa svojim saradnicima istrčao iz centra kontrole leta i uperio pogled prema nebu. "Gledajte ovo! Ovo je nadrealno!", povikao je Mask.

Raketa, koja je poletela s Floride, visoka je 70 metara. "Falkon hevi" je izgrađen iz tri jezgra "Falkona 9", što raketi daje izuzetnu snagu koju podupire 9 "Merlin" motora. U prevodu, radi se o 27 manjih potisnika zahvaljujući kojima "Falkon hevi“ u orbitu može da ponese do 63 tone tereta.

Kurir.rs/ Index.hr

Foto: Printscreen/ National Geographic

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Spektakularna šetnja svemirom! Astronaut NASA ledbi, a Zemlja mu kao na dlanu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track