NISU NI IMALI ŠANSE: Ovo su prve žrtve stravične avionske nesreće u Rusiji
Foto: Twitter

NIKO SA LETA NIJE PREŽIVEO

NISU NI IMALI ŠANSE: Ovo su prve žrtve stravične avionske nesreće u Rusiji

Planeta -

Prve dve imenovane žrtve avionske nesreće koja se danas dogodila u Rusiji su 29-godišnja stjuardesa Anastasija Slavinskaja i drugi pilot Sergej Gambaran (34).

Jedno dete, dvoje tinejdžera i troje stranaca su među žrtvama avionske nesreće koja se danas dogodila u blizini Moskve. Kako se navodi, jedan od stranaca je državljanin Švajcarske.

Prema rečima svedoka, putnici aviona Antonov An-148 nisu ni imali šanse. Avion je počeo da se raspada u vazduhu, a ruske službe ubrzo posle pada su potvrdile da niko nije preživeo.

Za sada nema nikakvih zvaničnih informacija o mogućim uzrocima nesreće, a proveravaju se tri scenarija - loši vremenski uslovi, ljudska greška ili tehnički kvar. Ipak, mediji navode da vremenski uslovi nisu bili tako loši.

foto: Reuters/Maxim Shemetov

Na Tviter nalogu sajta za praćenje letova "Flightradar242 navedeno je da je avion padao brzinom od 1.000 metara u minutu, i to pet minuta nakon što je poleteo. Svedoci tvrde da su primetili da je avion bio u plamenu dok je još bio u vazduhu.

Ruski mediji podsećaju da se "Saratov Erlajns" pre nekoliko godina našao na crnoj listi prevoznika koji nisu smeli da obavljaju međunarodne letove jer je nenajavljena inspekcija zatekla u kokpitu ljude "koji nisu smeli tu da budu". U međuvremenu, kompanija je skinuta sa crne liste.

Ruski avion sa 65 putnika i šest članova posade koji je leteo iz Moskve za Orsk, grad u blizini granice Rusije i Kazahstana, srušio se nedugo nakon što je nestao sa radara. Poginulo je svih 71 osoba na letu.

Kurir.rs/Tanjug/Tass Foto: Twitter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! VUČIĆ SE NE PLAŠI PROVKACIJA U ZAGREBU! “Ne idem tamo pognute glave“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja