(VIDEO) ČUDO U LURDU: Nisu joj pomogle ni 4 operacije da hoda normalno, a onda je otišla na hodočašće i pričestila se!
Foto: FOTO Printscreen Youtube

crkva priznala 70. čudesno izlečenje

(VIDEO) ČUDO U LURDU: Nisu joj pomogle ni 4 operacije da hoda normalno, a onda je otišla na hodočašće i pričestila se!

Planeta -

Biskup Bove je u nedelju obavio "čudesno" izlečenje teško bolesne francuske časne sestre Bernadet Moriu (69) posle hodočašća u svetilište Lurd 2008. godine, što je 70. "čudo" koje je Crkva priznala u Lurdu u poslednjih 160 godina.

"Znam da je opasno da kažem da je Bog intervenisao putem čuda u nečijem životu, i potpuno sam svestan činjenice da sam biskup i da ta vest odjekuje Crkvom u Francuskoj i u svetu", rekao je biskup Žak Benoi-Gonin.

Sestra Bernadet (79) od 1966. godine je patila zbog bolova u kičmi. Ni posle četiri operacije hodala je otežano i nije mogla da radi kao bolničarka. U julu 2008. ona je otišla na hodočašće u Lurd, gde se pričestila.

Posle šest dana u Lurdu i povratka kući 1. jula 2008. osetila je‚neobične impulse. Dok je bila sama u svojoj sobi i osetila je "opuštanje i toplinu u telu". Seća se da je bilo 17:45. sati.

"Doživela sam prisustvo Gospoda, to ne može da se objasni, unutra je", kaže starica i dodaje da joj je neki unutrašnji glas rekao da skine sve aparate i korset koji su joj podupirali skelet. Istog dana sestra Bernadet je prekinula sva lečenja. Ona danas normalno hoda, vodi normalan život i posećuje svoje bolesnike.

"To naglo, trenutno i potpuno trajno izlečenje i dalje je neobjašnjivo prema našim sadašnjim naučnim saznanjima, pa je monsinjor Benoi-Gonin proglasio čudom, a božansko izlečenja sestre Bernadet pripisano je Devici Mariji", stoji u tekstu biskupije.

Lurd, gde se Devica Marija ukazala 1858. godine postalo je jedno od glavnih mesta katoličkih hodočašća u svetu sa oko četiri miliona posetilaca svake godine.

Kurir.rs/france3

FOto printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track