(VIDEO, FOTO) U RIJU SVE PRŠTI OD SEKSI PLESA! Spektakl od karnevala! Golišave lepotice rasturaju sambu po ulicama, GRADONAČELNIK UŽASNUT!
Foto: EPA

ZAMALO DA POKVARE FEŠTU!

(VIDEO, FOTO) U RIJU SVE PRŠTI OD SEKSI PLESA! Spektakl od karnevala! Golišave lepotice rasturaju sambu po ulicama, GRADONAČELNIK UŽASNUT!

Planeta -

Iako je Marselo Krivela, gradonačelnik Rija de Žaneira i pripadnik uticajne evangeličke crkve, ukinuo 1,5 miliona dolara za paradu najpoznatije škole sambe, i ovogodišnji karneval bio je fantastičan!

Najpoznatiji karneval na svetu počeo je u petak u Riju de Žaneiru, a traje još danas iako je gradonačelnik puritanac pokušao da obuzda eksploziju seksepila.

1 / 12 Foto: AP

Mediji su napali Krivelu da, zbog svojih verskih ubeđenja, pokušava da pokvari najveću feštu na svetu.

1 / 12 Foto: EPA

"Nije istina to što ljudi govore, da imam predrasude prema karnevalu", branio se on i dodao da nikome ne želi da pokvari slavlje. Ipak, danima je bilo nejasno da li će se uopšte pojaviti na karnevalu. Pojavio se, ali ipak nije lično predao ključeve grada kralju karnevala, već je to uradio predsednik Turističkog biroa Rija.

1 / 6 Foto: EPA

Krivela je biskup jedne od najvećih i najuticajnijih evangeličkih crkava - Univerzalne crkve Kraljevstva Božjeg - a za prvog čoveka Rija izabran je 2016. Mnogi evangelisti, koji su ga i doveli na vlast, protive se razuzdanom karnevalu.

1 / 7 Foto: Reuters

Dramu oko predaje ključeva grada nazvao je "verskom dogmom", pa se zapitao - da li je to uopšte važno.

"Da li će se time poboljšati obrazovanje ili zdravstvo", zapitao se, ali je morao da konstatuje da je karneval "paradoksalno vreme grada".

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track