IZRAELSKA POLICIJA SPREMA OPTUŽNICU? Netanijahua treba uhapsiti zbog korupcije! Evo šta je on poručio
Foto: EPA/Sebastina Scheiner

DOZLOGRDILO IM

IZRAELSKA POLICIJA SPREMA OPTUŽNICU? Netanijahua treba uhapsiti zbog korupcije! Evo šta je on poručio

Planeta -

Izraelska policija je saopštila da premijer te zemlje Benjamin Netanijahu treba da bude uhapšen zbog mita, korupcije i primanja skupih poklona.

Netanijahu je inače 14 meseci bio pod istragom zbog navoda o korupciji.

"Ništa se neće desiti, jer i nema šta da se nađe", rekao je pre mesec dana.

Izraelski mediji prenose da će policija saopštiti da ima dovoljno dokaza za podizanje optužnice zbog podmićivanja i povrede poverenja u dva odvojena slučaja.

Netanijahu je rekao da će vladati Izraelom uprkos optužbama. On je istakao da nije služio državi "zbog cigara od prijatelja ili zbog pozitivne slike u medijima, već iz ljubavi prema državi".

U jprvom slučaju nazvanom "Slučaj 1000" Netanijahu se sumnjiči za primanje skupih poklona od bogatih pristalica, uključujući strance.

U "Slučaju 2000" izraelski lider se sumnjiči da je nastojao da postigne dogovor s izdavačem tiražnog izraelskog lista Jediot ahronota za smanjenje uticaja konkurentskog dnevnika Izrael hajom (Izrael danas).

foto: AP

On je sve vreme poricao da je bilo šta loše učinio, otvoreno dovodeći u pitanje integritet šefa policije i drugih visokih policijskih oficira zaduženih za istragu.

Policijski komesar Roni Ašleih tvrdio je ovih dana da "moćni ljudi" sakupljaju informacije istražiteljima u Netanijahuovim slučajevima.

Netanjahu je odgovorio na svom Fejsbuk nalogu, označivši optužbe "smešnim" i tvrdeći da izjave šefa policije bacaju senku na istragu.

Izdavač Jediot ahronota će takođe biti optužen kao i holivudski producent Arnon Milhan koji je navodno davao poklone Netanjahuu, šampanjac i cigare, izmedju ostalog, u vrednosti od preko 100.000 dolara.

Vrhovni izraelski tužilac će sada razmotriti te preporuke i odlučiti da li će se optužnice podignuti. Netanijahua je policija saslušavala više puta po nekoliko sati.

Kurir.rs/BBC Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ovako je Vučić odgovorio hrvatskom novinaru: " Taj Film nećete da gledate"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track