(VIDEO) MASOVNI UBICA NAJAVLJIVAO KRVOPROLIĆE: Ostavio je zastrašujuću poruku na Jutjubu! FBI odmah upozoren, a evo šta su uradili!
Foto: Printscreen Facebook

najavljivao krvoproliće

(VIDEO) MASOVNI UBICA NAJAVLJIVAO KRVOPROLIĆE: Ostavio je zastrašujuću poruku na Jutjubu! FBI odmah upozoren, a evo šta su uradili!

Planeta -

FBI je potvrdio da su pre jučerašnjeg pokolja u školi na Floridi upozoreni na Nikolasa Kruza.

Nikolas je prošle godine na Jutjubu ostavio jeziv komentar: "Biću profesionalni ubica u školi".

Jedan korisnik je odmah obavestio američke bezbednosne službe, a među njima i FBI, koji je potvrdio da su istraživali sporni komentar na Jutjubu, ali nisu uspeli da identifikuju osobu koja stoji iza njega.

I nastavnici su bili upozoreni na Kruza, koji je juče ostvario svoj krvavi plan u srednjoj školi "Mardžori Stounmen Daglas" u Parklendu ubivši 17 učenika i profesora.

Jedan od profesora je potvrdio da Kruzu, koji je bivši učenik ove škole, nije bilo dozvoljeno da uđe sa rancem. Nastavnik matematike rekao je da su dobili od rukovodstva škole imejl kojim su upozoreni na Kruzovo problematično ponašanje.

Bilo je problematičan i nasilan, pretio je učenicima. Škola još nije otkrila zašto je Kruz izbačen iz škole, ali je jedna učenica izjavila da je to bilo zbog tuče sa novim dečkom njegove bivše devojke.

Ta učenica takođe tvrdi da je bio nasilan i prema svojoj bivšoj djevojci. Bivši kolega ubice rekao je da su Kruzu pronašli metke u rancu.

Ubica je ušao u školu sa gas maskom na licu, puškom, nekoliko okvira municije i dimnim bombama. On je onda aktivirao požarni alarm, zbog čega su učenici i zaposleni izašli iz učionica na hodnik, tada je Kruz zapucao na njih.

Kruz je pokušao da pobegne utopivši se u masu učenika koji su bežali iz škole, ali je primećen i uhapšen, saopštio je šerif.

Ovo je 18. pucnjava u američkim školama ove godine, i najsmrtonosniji napad na američku srednju školu.

Dosad najgori napad takve vrste bio je 1999. u Kolumbajnu kad su dva tinejdžera ubila 12 studenata i profesora, a onda izvršila samoubistvo.

Najsmrtonosniji napad na američke škole bio je 2012. kad je Adam Lanza hladnokrvno ubio svoju majku, a onda 20 prvaka i šest nastavnika obližnje osnovne škole "Sendi Huk" i na kraju izvršio samoubistvo.

Kurir.rs/BBC

Foto POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVO JE PUŠKA IZ KOJE SU UBIJANA DECA NA FLORIDI! AR-15 omiljena među masovnim ubicama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track