(VIDEO) NOVI DETALJI MASAKRA NA FLORIDI: Ubica tempirao napad baš na Dan zaljubljenih, a evo i zašto!
Foto: Tanjug

isplanirao sve do detalja

(VIDEO) NOVI DETALJI MASAKRA NA FLORIDI: Ubica tempirao napad baš na Dan zaljubljenih, a evo i zašto!

Planeta -

Masovni ubica Nikolas Kruz (19), koji je optužen za ubistvo 17 osoba u pucnjavi u srednjoj školi, biće zadržan u pritvoru bez prava na kauciju odlučio je sudija na Floridi.

Kruzova advokatica nije podnela žalbu na ovu odluku suda. Vođa ekstremističke rasističke organizacije Republika Florida Džordan Džereb izjavio je da je Kruz bio član njegove grupe i da je učestvovao u njihovim paravojnim vežbama u Talahasiju.

Nikolas Kruz je uhapšen nakon što je u sredu u srednjoj školi u Parklendu na Floridi ubio 17 osoba, a optužen je po 17 tačaka za ubistvo sa predumišljajem.

Džordan Džereb je za objasnio da njegova grupa želi da Florida postane njihova lična država belaca i naglasio da nije lično poznavao Kruza kao i da se on "ponašao po sopstvenom nahođenju po pitanju toga što je uradio i samo on je odgovoran za to".

Džereb je, takođe, rekao da je Kruz imao "problem sa devojkom" i da veruje da vreme napada, koji je izveden na Dan zaljubljenih, nije slučajnost.

On je izbačen iz škole upravo zbog tuče sa novim dečkom svoje bivše devojke, i očigledno je želeo osvetu.

Da podsetimou Kruz je ušao u svoju bivšu školu "Mardžori Stounmen Daglas" u Parklendu sa gas maskom na licu, puškom, nekoliko okvira municije i dimnim bombama. Aktivirao je požarni alarm, a kada su učenici i zaposleni izašli iz učionica na hodnik, a on je zapucao na njih.

Kurir.rs

Foto Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track