OČAJNE PORODICE JOŠ ČEKAJU: Oluja ne da spasiocima da priđu olupini iranskog aviona!
Foto: EPA

tuga U IRANU

OČAJNE PORODICE JOŠ ČEKAJU: Oluja ne da spasiocima da priđu olupini iranskog aviona!

Planeta -

TEHERAN - Iranske spasilačke službe još pokušavaju da pronađu olupinu putničkog aviona koji se danas srušio u planinskoj zoni na jugozapadu zemlje za vreme mećave sa 66 putnika i članova posade.

Portparol avio-kompanije "Aseman erlajnz", čija je letelica, izjavio je da spasilački timovi još nisu uspeli da stignu do mesta nesreće. To je potvrdila i državna televizija, navodeći da loše vreme radi protiv spasilaca.

"S obzirom na posebne uslove u toj zoni, još nemamo nikakav pristup tačnom mestu pada aviona i ne možemo definitivno da potvrdimo smrt svih putnika u letelici", rekao je Mohamad Tabatabaj.

On je dodao da je avion udario u planinu Denu, visoku oko 4.400 metara.

foto: EPA

"Spasilačke ekipe poslate su na moguće mesto nesreće ali je helikopter koji je bio upućen tamo morao da se vrati zbog mećave", rekao je za agenciju Isna jedan zvaničnik nacionalne službe spasavanja. Druge ekipe poslate su putem, rekao je on i dodao da pet ekipa istražuje tu oblast ali da još nisu ništa našli.

foto: EPA

Iranski Crveni krst saopštio je da su poslali 120 spasilaca u oblast gde se dogodila nesreća. Iranski vrhovni vođa Ali Kamnei uputio je poruku saučešća porodicama putnika, a predsednik zemlje, Hasan Rohani, naredio je Ministarstvu saobraćaja da formira krizni štab, koji će ispitati uzroke nesreće i koordinisati spasilačku operaciju.

"Aseman erlajnz" saopštio je da je njihov ATR 72 poleteo s aerodroma Mehrabad u Teheranu u osam jutros po lokalnom vremenu, a nestao je s radarskih ekrana oko 45 minuta posle poletanja iznad planine Zagros.

foto: EPA

Avion je prevozio 60 putnika, medju kojima i jedno dete, i šest članova posade. Kako su navele iranske agencije avion se srušio blizu udaljenog planinskog grada Semiroma, oko 620 kilometara južno od glavnog grada Teherana.

Kurir.rs/Beta

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track